Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Παράσταση "μαϊμού" η "Χάιντι" στο κηποθέατρο (Πάρκο) Αγρινίου;

Λάβαμε Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές ηθοποιούς της θεατρικής παράστασης "Χάιντι" (κλικ εδώ) που παρουσιάζει ο Δήμος Αγρινίου στο πάρκο και την δημοσιεύουμε. Ταυτόχρονα ζητάμε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τους υπευθύνους του Δήμου επί των πολιτιστικών διότι εμπλεκόμαστε με την ανάρτησή μας ύστερα από το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το.......
δήμο Αγρινίου από μια πιθανή νομική περιπέτεια παρά την θέλησή μας. Δεν θεωρούμε ότι ο Δήμος μας εξαπάτησε αλλά μας ενέπλεξε (έμμεσα) στις "απάτες" των μανατζαρέων που συνεργάζεται, όπως προκύπτει από την δικαιολογημένη διαμαρτυρία των δύο ηθοποιών.
Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρία που μας κοινοποίησαν ο Χρήστος Τριπόδης και η Βίβιαν Κοντομάρη:
             Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας 

Δεν συμμετέχουμε στη «Χάϊντι» – Κερδοσκοπούν με τα ονόματα και τη φήμη μας

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα στις 27 Ιουνίου ότι σε επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρικάλων (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ), καθώς και σε πολλές γνωστές ιστοσελίδες των Τρικάλων αναφέρεται το όνομά μου καθώς και της συναδέλφου μου Βίβιαν Κοντομαρη στη διανομή της παιδικής παράστασης του που θα ανέβει στην πόλη σας στις 2 Αυγούστου , παραγωγής του Μικρού Θέατρου Λάρισας που ανήκει στον πρώην μπασκεμπολίστα Δημήτρη Καράτζιο. Επικοινώνησα αμέσως με τον κύριο Καράτζιο και του ζήτησα εκ μέρους και της Β.Κοντομάρη να κατέβουν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις μιας και εγώ και η Β. Κοντομάρη, μετά το πέρας της γεμάτης προβλήματα συνεργασίας μας, την χειμερινή σεζόν στη Λάρισα, το κοινο της οποίας κι ευχαριστούμε για τον τροπο που μαςαγκάλιασε,ουδέποτε συμφώνησαμε μαζί του ούτε γραπτώς, ούτε προφορικώς να συμμετάσχουμε στην καλοκαιρινή του περιοδεία με την παιδική παράστασή του.Εκείνος με διαβεβαίωσε πως πρόκειται για τυχαίο λάθος και ότι θα έστελνε άμεσα διορθωτικό δελτίο τύπου στο Δήμο.
Την, 1-8-2013, ημέρα Πέμπτη, με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαπίστωσα πως οι αναρτήσεις, όχι μόνο δεν κατέβηκαν, αλλά ανέβηκαν κι άλλες. Επίσης, πληροφορήθηκα ότι δελτία τύπου της παιδικής παράστασης, παραγωγής του Μικρού Θεάτρου, με το όνομά μου να συμπεριλαμβάνεται στους συντελεστές, στάλθηκαν σε μεγάλους δήμους τις Αθήνας.
 Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κ. Καράτζιο, ώστε να μας δώσει εξηγήσεις,για ποιον λόγο παρά τις ρητές αντιρρήσεις μας και τις διαβαβειώσεις του ότι θα παύσει να χρησιμοποιει τα ονόματά μας, δεν απαντάει στο τηλέφωνο, όπως και οι συνεργάτες του.
Σήμερα 22/8/1013 διαπιστώνω ότι φωτογραφίες δικές μου και της Κα Κοντομάρη είνα δημοσιευμένες στα δελτία τύπου της παράστασης Χάιντι που θα ανέβει στις 23/8/2013 στο δημοτικό κηποθέατρο Αγρινίου σε διάφορα σάιτ καθώς και στο Δήμο Αγρινίου
Είμαστε επαγγελματίες ηθοποιοί,πάνω από 15 χρόνια, και ποτέ, σε καμία δουλειά στο θέατρο και στην τηλεόραση, κανείς δεν χρησιμοποίησε τα όνοματά μας  σε δουλειά όπου δεν συμμετείχαμε.Είναι πλέον ξεκάθαρες οι προθέσεις του κου Καράτζιου, εφόσον χρησιμοποιεί τα όνοματά μας στους συντελεστές της παράστασής του, λέγοντας στην ουσία πως έχει συντελεστές γνωστούς από το θέατρο και την τηλεόραση για να δείξει ότι έχει στα χέρια του μια επαγγελματική δουλειά επιπέδου και με αυτή την τακτική  να κλείνει συνεργασίες  στους δήμους ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή  περιοδεία της παράστασης του,για την οποία δε γνωρίζουμε ούτε τους συντελεστές,ούτε την ποιότητα της.
Είμαστε θιγμένοι, θυμωμένοι και από πολλές απόψεις χαμένοι, διότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα προσβάλλουν την καλλιτεχνική μας διαδρομή, μας κόβουν ευκαιρίες για δουλειά, γιατί φαίνεται ότι δουλεύουμε αλλού.
Θαυμάζουμε το κοινό των Τρικάλων και του Αγρινίου, γιατί έχουμε παίξει στην πόλη σας με άλλες παραστάσεις και έχουμε πολύ όμορφες αναμνήσεις. Ενημερώνουμε λοιπόν αυτό το κοινό  για την πλάνη αυτή και του γνωστοποιούμε όπως και στο Δήμο σας,ότι δεν συμμετέχουμε ούτε στην παράσταση αυτή ούτε στο θίασο αυτό και ότι ο κ.Καράτζιος εκμεταλεύεται τα ονόματα μας και τη φήμη μας με σκοπό να δημιουργήσει σε εσάς την πεποίθηση ότι συμετέχουμε και εμείς στην παράσταση με σκοπό να κερδοσκοπήσει.
Καλούμε επίσης τον Δήμο Αγρινίου και τις ιστοσελίδες του Αγρινίου να κατεβάσουν άμεσα τις αναρτήσεις με τα όνομά μας κυρίως διότι με τον τροπο αυτο θα υποδείξουν στον κ καρατζιο ότι δεν μπορεί να κερδοσκόπει χρησιμοποιώντας τα όνοματα και τη φήμη μας και κυρίως διότι αποτρέπουν παραγωγούς, θιασαρχες κ σκηνοθέτες να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συνεργαστούμε , επειδή βλέπουν ότι ήδη απασχολούμαι στην ένα λόγω παράσταση.
Επιφυλάσσομεθα για τα νομικά μας δικαιώματα και θα στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΠΟΔΗΣ       ΒΙΒΙΑΝ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ