Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Για μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα ετοιμάζεται η κυβέρνηση


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αλλαγές στο Δημόσιο. Η λίστα με τους 12.500 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να επικυρωθεί στην συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης που θα γίνει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για τον κρίσιμο έλεγχο στις 16 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από τις Γερμανικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους υπουργούς να έχουν έτοιμες όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις πριν από την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών.
Παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ίσως την πιο δύσκολη μάχη με τα συνδικάτα από την στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Ο Α. Σαμαράς είναι.....
αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες.

Στο μέτωπο της παιδείας το Μαξίμου εκτιμά πως ένα σημαντικό ποσοστό των εκπαιδευτικών τάσσεται υπέρ των αλλαγών και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκαν οι αιτήσεις για τις μετατάξεις παρά το φορτισμένο κλίμα που έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα η ΟΛΜΕ.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στον χώρο της υγείας. Ο Α. Γεωργιάδης δηλώνει διαρκώς πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση απ όσους θα μπουν από τον συγκεκριμένο τομέα στην κινητικότητα βάζοντας στοίχημα ακόμα και την υπουργική του καρέκλα.

Το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν σαφές πολιτικό χρώμα αφού θα τις στηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς είναι κάτι που, όπως λένε στο Μαξίμου θα λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης καθώς οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις. 

Ωστόσο μεγάλος πονοκέφαλος είναι τα έσοδα αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις. Από την πορεία που θα έχουν αυτοί οι δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτός από τη δραστική μείωση του δημοσίου θα θέσουν το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών και οι πληροφορίες θέλουν να ζητούν την άμεση κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου πριν φύγουν από την Αθήνα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ