Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αποκαλύψεις για τις υποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας

Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Τ. Κουίκ, Τ. Παπαδόπουλο και Ν. Λυμπεράκη (Kontra Channel).
Έχουν βγεί ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 
ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΗΣΗΚΩΘΕΙΤΕ: 
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ.
Η ΑΤΕ με τα άρθρα 8, 12-15 του ιδρυτικού της νόμου 4332/1929 απέκτησε ορισμένα δικονομικά προνόμια, με τα οποία ενέγραφε (συναινετικές) και αναγκαστικές προσημειώσεις, υποθήκες,  κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα οφειλετών της, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, δηλαδή, χωρίς εκτελεστό τίτλο (χωρίς διαταγή πληρωμής ή άλλη........ εκτελεστή τελεσίδικη απόφαση (απόγραφο). 
Η εκτέλεση (προσημειώσεις, υποθήκες,  κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα οφειλετών) γινόταν μόνο με την προσκόμιση του συμβολαίου δανειακής σύμβασης στον συμβ/φο και στο υποθ/κειο, ακόμα και χωρίς να καταστεί το δάνειο ληξιπρόθεσμο (χωρίς να καταγγελθεί). Με άλλα λόγια το συμβόλαιο της δανειακής σύμβασης είχε την ισχύ «εκτελεστούν» τίτλου κι έτσι η εκτέλεση γινόταν έξω από τα άρθρα 915 επ. του ΚΠολΔ.
Κι όλα αυτά τα προνόμια είχαν αποδοθεί στην ΑΤΕ, διότι είχε «ιδρυματικό» (υποτίθεται) χαρακτήρα, που απέβλεπε στην ανάπτυξη! της γεωργίας. Μπορούσε δηλ. η ΑΤΕ, με μόνο της επίδειξη του συμβολαίου δανείου στον....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ