Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα στηρίξουμε υποψηφίους από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Κανέναν περιφερειάρχη και κανένα δήμαρχο μεγάλης πόλης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ δεν πρόκειται να υποστηρίξει στις προσεχείς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτάσσει την προετοιμασία των εκλογών για την αυτοδιοίκηση στον κεντρικό πολιτικό του στόχο για πτώση της κυβέρνησης. 
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, οι οποίες συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, θα αποτελέσουν από κάθε άποψη κορυφαία πολιτική μάχη. Με την έννοια αυτή, η προετοιμασία μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντάσσεται αντικειμενικά και σε κάθε περίπτωση στον κεντρικό πολιτικό στόχο.....που θέτουμε, που δεν είναι άλλος από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης και την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από μία κυβέρνηση κοινωνικής και εθνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς» αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποσταλεί στις οργανώσεις αλλά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και που αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr

Ως στόχος τίθεται η ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση: «τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φοβούμενα την έκφραση της λαϊκής οργής και την καταρράκωση των υποψηφίων τους, προσανατολίζονται στο να δώσουν «τοπικό επίχρισμα» στις εκλογές, προσανατολίζοντας τους πολίτες στο να επιλέξουν μόνο με κριτήρια αυτοδιοικητικά, ώστε να διοχετεύσουν την αγανάκτηση των πολιτών στις παράλληλες ευρωεκλογές, μία καταψήφιση στις οποίες θεωρείται πολύ πιο «ανώδυνη» για τη συγκυβέρνηση. Σε αυτό το μήκος κύματος, ήδη από τώρα τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη προσπαθούν να απεκδυθούν των κομματικών τους «σημαιών» και δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για χρίσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εργάζονται πάνω σε σενάρια συνεργασίας των δύο κομμάτων.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δικός μας στόχος θα πρέπει να είναι ακριβώς η ματαίωση των σχεδίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο. Πρέπει να αναδείξουμε ότι πάντοτε, και κυρίως μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, πολιτικό και αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν. Ταυτόχρονα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν απάντηση στη φασιστική πρόκληση και σε αυτό πρέπει εκτός των άλλων να κατατείνει και η συνολική δράση των αυτοδιοικητικών μας παρατάξεων». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζητά οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν «χαστούκι» για τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης: «Αν μεν έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, θα επιδιώξουμε την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που να σταθούν στυλοβάτες της προσπάθειας εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας, της προσπάθειας κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αν ωστόσο δεν έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, είναι καθήκον μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτελέσουν «χαστούκι» για τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης και να γίνουν καταλύτης των εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τους». 

Για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους αποφασίζει η ηγεσία

Ειδικά για τους μεγάλους Δήμους (προτείνονται οι Δήμοι με πληθυσμό πάνω από 60.000) και για τις 13 Περιφέρειες, θα ληφθεί ειδική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως μία καλή ευκαιρία ανάδειξης μιας νέας γενιάς στελεχών. 

Οι περιοδείες και η συνεδρίαση της ΚΠΕ στις 10 Νοεμβρίου 

Ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης, τέλος ξεκίνησε ήδη τις περιοδείες προκειμένου να υπάρξουν οι εισηγήσεις των οργανώσεων για τα πρόσωπα που προτείνονται για τους δήμους και τις περιφέρειες. Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε Πάτρα και Σάμο και ακολουθεί Βόλος και Κρήτη. Τα στελέχη του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτούν και τους 325 δήμους της χώρας ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιοίκηση, η οποία προγραμματίζεται για τις 10 Νοεμβρίου. 

Διαβάστε όλη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που ενέκρινε ομοφώνως την εισήγηση του τμήματος αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ