Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε απόψε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος

Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 65 χρονών, ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος ταύτισε το όνομά του με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Ξεκινώντας την τηλεοπτική του καριέρα από την ΕΡΤ τη δεκαετία
του 1980, έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις Σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων Μπάσκετ του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Στο χώρο της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ μικρός!



Ο Φίλιππος Συρίγος ξεκίνησε, μαθητής γυμνασίου ακόμη, το 1965 στο «Φως των Σπορ» από μια αγγελία που ζητούσε συνεργάτες για ματς των τοπικών κατηγοριών και κατέληξε μετά από δύο εφημερίδες («Φούτμπολ», «Αθλητική Ηχώ») στα 20 του στο μισθολόγιο, επαγγελματίας πια, να γράφει για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ακολούθησε η Απογευματινή , η ΕΡΤ, η Ελευθεροτυπία και η στροφή στην πορτοκαλί μπάλα.


Γρήγορα ο Φίλιππος Συρίγος απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα, περιγράφοντας και τους αγώνες της θρυλικής Ελληνικής Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987.



Για πολλά χρόνια ήταν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας και τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στη Nova.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ