Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μείωση... στην αύξηση της τιμής του νερού αποφάσισε ο Δήμος Αγρινίου!

  • Μοσχολιός: "Διαδικαστικό λάθος το τέλος του 80%". 
  • Μήπως είναι προεκλογικό άδειασμα του Ζαμπάρα ρωτάμε εμείς ;  
  • Θα... μειώσουν λέει τη τιμή του νερού από 1-1-2014 κατά 12%, αφού πρώτα φρόντισαν να την αυξήσουν κατά 80% με το παράνομο ειδικό τέλος! (σχόλια εδώ) 
  • Για το 10% της μείωσης επιπλέον στις ειδικές ....κατηγορίες που κάνουν αποφάσισαν, αυτό και αν είναι κοροϊδία, διότι γνωρίζουν ότι στον νέο νόμο 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α'/12-11-2012), θεσπίστηκε πολύ χαμηλό πλαφόν εισοδήματος, που αποκλείονται οι περισσότερες πολύτεκνες, τρίτεκνες  κ.α. ευπαθείς ομάδες, από το δήθεν γλίσχρο προνόμιο της ειδικής κατηγοτίας. Όταν υπολογίζεται ως τεκμήριο ακόμα και το κάθε παιδί μιας της πολυμελούς οικογένειας με αποτέλεσμα είναι το μειωμένο τιμολόγιο στη περίπτωση  να είναι όνειρο θερινής νύχτας και να πάει "στράφι" και αυτή η εξαγγελία του δημάρχου. Το μειωμένο τιμολόγιο στη ΔΕΥΑ θα αφορά μόνο όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτούς που τα παιδιά τους δεν θα "μεγαλώνουν" ποτέ πάνω από 20 χρόνων όταν δεν σπουδάζουν και 25 όσων σπουδάζουν!!! Άλλωστε οι νόμοι 2238/94, άρθρο 7, παρ. 1 (ΦΕΚ 151/16.9.94, τεύχος Α) και 3296/04, άρθρο 1, παρ. 11 (ΦΕΚ 253/14.12.04, τεύχος Α), που προσδιορίζουν τα κριτήρια με τα οποία μια οικογένεια καθίσταται δικαιούχος του τιμολογίου πολύτεκνων με βάση τον αριθμό των “προστατευομένων” τέκνων, είναι άδικοι και  όμως αυτούς εφαρμόζουν οι ΔΕΥΑ και η ΔΕΗ και όχι τις πραγματικές κοινωνικές-οικονομικές ανάγκες κάθε οικογένειας αυτών των ειδικών κατηγοριών και όλο αυτό το παραμύθι το ονομάζουν μάλιστα "κοινωνική" πολιτική.
Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ για το 2014 και η ενσωμάτωση του ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς του νερού, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με την παρουσία 
πολιτών που ανέδειξαν το θέμα από πολύ καιρό πριν.

Έπειτα από τα όσα έχουν υποστηριχτεί από κόμματα και πολίτες και τις αντιδράσεις για το θέμα της παράνομης ενσωμάτωσης του ειδικού τέλους, νόμου που δεν έχει ισχύ πλέον το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έκανε δεκτή καταρχήν την πρόταση του δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού για μειωμένο τιμολόγιο από 1/1/2014 και συγκεκριμένα μείωση 12% για όλους και πρόσθετη μείωση 10% για τις ευπαθείς ομάδες. Βέβαια η μείωση αυτή σε απόλυτε τιμές δεν ισχύει διότι έγιναν υπέρογκες αυξήσεις με τις αλχημείες της ΔΕΔΥΑ του κ. Ζαμπάρα. Δηλαδή εδώ έχουμε μια προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση αλλά οι δημότες δεν θα κερδίσουν κάτι στην τιμή του τιμολογίου αφού η τιμή του νερού και για το 2014 θα είναι αυξημένη. Η μείωση που αποφασίστηκε είναι επί της αυξήσεως που έγινε πρωτύτερα στην τιμή του νερού και αν συνεχιστούν οι ταχυδακτυλουργίες της ΔΕΥΑ πάλι αύξηση θα έχουμε και θα περάσει στα μαλακά.  

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ζαμπάρας στην αρχής της συζήτησης και αφού παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία θέλοντας να υπερασπιστεί το έργο της επιχείρησης αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι έπρεπε να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο η διατήρηση του 80%, κάτι που υποστήριξε στην συνέχεια και ο κ. Μοσχολιός (άδειασμα Ζαμπάρα;)  τονίζοντας παράλληλα ότι το έργο και η πολιτική της επιχείρησης είναι το καθαρό και φθηνό νερό, η καλή κατανομή και η προστασία του περιβάλλοντος. Ποιος πιστεύει  αυτές τις φλυαρίες σήμερα όταν η Τ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την προηγούμενη ημέρα παρουσίαση στοιχεία και πίνακες (εδώ) που το αντίθετο καταμαρτυρούν (κλικ εδώ) και εδώ.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε και ο κ. Καζαντζής ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε της απόφασης της ΔΕΥΑ την οποία είχε ψηφίσει και ο κ. Σβεντζούρης της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ, υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες των πολιτών σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι αυτές που έχουν προτεραιότητα : "Δεν μπορούμε να φοράμε τα καλά μας και να κάνουμε λες και δεν συμβαίνει τίποτα, την ώρα που υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια. Απαγορεύεται το Αγρίνιο, η πόλη του νερού, να έχει πιο ακριβό τιμολόγιο από κάθε άλλη πόλη". Ναι αλλά με τον δημοτικό σας σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, που σας άδειασε και ψήφισε Μοσχολιό τι θα κάνετε; Εκτός και αν θεωρείται σίγουρη την μεταγραφή και τότε αλλάζουν τα πράγματα. Άντε Τάκη και Αντιδήμαρχος στη νέα θητεία! 


Ο κ. Νικάκης από την πλευρά του έκανε λόγο για έλλειμμα που θα καλυφθεί με αυξήσεις στο νερό, ενώ παράλληλα ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τα έργα της ΔΕΥΑΑ-που μέχρι σήμερα όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν έχουν παρουσιαστεί-και πρότεινε την πλήρη αφαίρεση του ειδικού τέλους και την επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής.



Τον λόγο πήραν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, πολίτες και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι και τοποθετήθηκαν για το θέμα, καθώς είχαν αναφερθεί αναλυτικά και στην συνέντευξή τους την προηγούμενη ημέρα (εδώ).

Όλα αυτά βέβαια εξελίσσονται μακρυά από τους δημότες οι οποίοι είναι εντελώς ανημέρωτοι με ευθύνη κυρίως της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και δευτερευόντως των τοπικών συμβούλων όλων των παρατάξεων. 

Με πληροφορίες και φωτο απο το http://www.cityvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ