Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΕΙ

Όχι στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Όχι στη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη διοικητική αποσάρθρωση οδηγεί τα Πανεπιστήμια της χώρας η συγκυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, που εξωθεί στη διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων αδιαφορώντας για τις διαλυτικές.............επιπτώσεις αυτής της ενέργειας στην ύπαρξη και στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η απόπειρα εκβιασμού των εργαζομένων στη διοίκηση των ΑΕΙ με την απαίτηση της απογραφής τους, ενώ ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης. Η ανυπακοή των εργαζομένων στην τρομοκρατία του υπουργού Παιδείας ακύρωσε στην πράξη τις κυβερνητικές ορέξεις και διαπόμπευσε τις κυβερνητικές επιλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτές τις μεθοδεύσεις και αυτές τις απολύσεις. Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και επομένως έχει ανάγκη όλο το ανθρώπινο δυναμικό των σχολών και των τμημάτων, χωρίς εξαιρέσεις. Βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής της άγριας λιτότητας και της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να νικήσει και θα νικήσει.

23-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ