Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μπαράζ απολύσεων στο Δημόσιο – Λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου σε υπηρεσίες και εταιρίες υπουργείων και δήμων – Απολύσεις και το 2015

- Κλείνουν εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις σε δήμους όλης της χώρας
- Υπάλληλοι σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα απολυθούν μετά από “ξαφνικό θάνατο” της υπηρεσίας 
- Οι συμβασιούχοι και το πολιτικό προσωπικό της αμυντικής βιομηχανίας συμπληρώνουν τις απολύσεις
- Ποιοι οργανισμοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα για λουκέτο μέσα στους επόμενους μήνες

Η τρόικα χθες επί της ουσίας δεν έδειξε καμία διάθεση συμφωνία. Απλά έκανε διαπιστώσεις και είπε πως θα μελετήσει τα στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά όμως στο Δημόσιο διαφάνηκαν οι προθέσεις.
Οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι θα υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητα και το 2015, δεν θα κλείσει δηλαδή ο αριθμός μέσα.... στο 2014 όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ζήτησε απολύσεις και το 2015 η τρόικα
Επί της ουσίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε απλά μια αποτίμηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων ως τώρα. Οι δανειστές ικανοποιήθηκαν με τα όσα έγιναν ως τώρα, όμως δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για το μέλλον.
Σε όλα απάντησαν με ίσως. Δεν ξεκαθάρισαν δηλαδή εάν θα δεχθούν ως απολύσεις των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων στο συνολικό αριθμό των απολύσεων που απαιτούνται στο δημόσιο, ενώ με ίσως απάντησαν και στις απολύσεις που θα γίνουν στην αμυντική βιομηχανία.
Από διαρροές του υπουργείου ωστόσο, ενώ τα στελέχη έσπευσαν να προβάλλουν το ότι δεν έβγαλαν κόκκινες κάρτες οι τροϊκανοί αφέθηκε να εννοηθεί ότι πλέον πάμε σε εκατοντάδες λουκέτα φορέων και οργανισμών σε όλο το φάσμα του δημοσίου.

"Ξαφνικός θάνατος" για εκατοντάδες μικρούς φορείς και οργανισμούς
Όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου δεν θα κλείσει μεγάλη ΔΕΚΟ όπως είχε διαρρεύσει, αλλά θα υπάρξει “ξαφνικός θάνατος” πολλών μικρών υπηρεσιών, φορέων και εταιρειών του δημοσίου.
Έτσι σύμφωνα πάντα με τις ... συνήθεις διαρροές συμφωνήθηκε η μείωση προσωπικού μεγάλων φορέων, χωρίς όμως να κλείσουν, αλλά και λουκέτο σε εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπάρξουν αυτόνομα και χρηματοδοτούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.
Τα λουκέτα όμως δεν σταματούν εδώ, θα μπουν και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία θα θεωρηθούν ζημιογόνα ή δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη
Τέλος θα υπάρξουν και δεκάδες συγχωνεύσεις δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν παρεμφερές αντικείμενο.
Μέσα στις επόμενες ημέρες να συμπληρωθεί η λίστα των οργανισμών οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασία “ξαφνικού θανάτου”.

1 σχόλιο :

  1. http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/11/2014_23.html#more
    http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/11/2014_23.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ