Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Π.Σ. Αττικής: Μπουνιές και κλωτσιές για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης (βίντεο)

Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τις βρισιές.
Αιτία, η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς από τη μια μεριά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην..... αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Αττικής Ε. Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης αρχικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στη συνέχεια επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση επιτιθέμενοι κατά των κυρίων Σγουρού και Πασβαντίδη αλλά και άλλων περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της περιφέρειας.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν ύβρεις αλλά και κλωτσιές και μπουνιές και τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τελικώς, η ΜΠΕ πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Εμβληματική ιδιωτικοποίηση

Να σημειωθεί ότι η πώληση του ακινήτου του Αστέρα θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς τον νέο επενδυτή προσφέρεται η δυνατότητα να κατεδαφίσει δύο από τα τρία υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και κτίσει σημαντικό αριθμό πολυτελών κατοικιών, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε διεθνή τουριστικό πόλο έλξης. Γιʼ αυτό και η έκβαση του διαγωνισμού, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα του ελληνικό real estate εκτός συνόρων, και φυσικά στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Οι τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες είναι οι Αrion Resort and Spa, Τhe Westin Hotel Athens, και το πρώην Aphrodite Hotel.

Δύο από τις τρεις μπορούν να κατεδαφιστούν, καθώς το ΕΣΧΑΔΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο επιβάλλει μελλοντικά τη λειτουργία τουλάχιστον μιας τουριστικής μονάδας, επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών.

Τέσσερις προσφορές

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη κατατέθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στην τελική φάση περνούν η Plepi Holdings, στην οποία συμμετέχει η ΤΕΜΕΣ του Αχ. Κωσταντακόπουλου και ο όμιλος Olaya, η AGC, εταιρεία αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus, η Lamda Development και η Colony Capital με την Dolphin Capital Investors του Μ. Καμπουρίδη.

Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση της Αστηρ Παλάς στο χρηματιστήριο (264,54 εκατ. ευρώ με στοιχεία Παρασκευής).

Δείτε το video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ