Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Μαρίας Τριανταφύλλου με τους εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ

27/11/2013
Στο πλευρό των εργαζομένων και ιατρών του ΕΟΠΥΥ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και ο συντονιστής της οργάνωσης μελών Μεσολογγίου και μέλος της Κ.Ε Γεράσιμος Θεοφιλάτος συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους του προσωπικού ασφαλείας του ΕΟΠΥΥ Μεσολογγίου.
Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός σε επίπεδο στελέχωσης όσο και τις ανησυχίες των εργαζομένων για οριστική κατάργηση του ........οργανισμού και απολύσεις.

Η εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία διεκδικώντας να μην καταργηθούν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και να στηριχθεί η Δημόσια Υγεία.

Η κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε πως στο όνομα της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα ο υπουργός υγείας συγχωνεύει και καταργεί νοσοκομεία και δομές υγείας. Θέτει σε διαθεσιμότητα ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με σαφή κατεύθυνση, όπως στην περίπτωση και των ψυχιατρείων, την παράδοση της δημόσιας υγείας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο υπουργός υγείας έχει προαναγγείλει τη δημιουργία του νέου ΕΟΠΥΥ, μόνο που ο οργανισμός θα έχει περίπου 2246 λιγότερους ιατρούς που είτε μετακινούνται είτε απολύονται. Επιπλέον δε θα διαθέτει ο νέος οργανισμός εξειδικευμένα εργαστήρια, παρά μόνο θα περιορίζεται σε απλές εξετάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, υπερασπίζεται το δημόσιο αγαθό της υγείας, τις δημόσιες δομές υγείας με δωρεάν πρόσβαση σε όποιον τις έχει ανάγκη. 

Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ