Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η πολιτική τους σκοτώνει! Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας

Είναι απίστευτο το θράσος του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ολόκληρης της κυβέρνησης, που οδηγεί σε πραγματική διάλυση το δημόσιο σύστημα υγείας:
1.  Την ώρα που η τρόικα με τα κυβερνητικά τσιράκια της καταστρέφουν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης, διαλύοντας το Ε.Σ.Υ, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα νοσηλευτές και γιατρούς, ζητώντας  "είσοδο" 25 ευρώ στα νοσοκομεία, υποβαθμίζοντας και κλείνοντας δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, διαλύοντας....
 τον ΕΟΠΥΥ, εγκαινιάζουν ιδιωτικές κλινικές σε όλη τη χώρα, δείχνοντας ξεδιάντροπα για ποιους δουλεύουν.
2.   Την ώρα που κλείνουν ψυχιατρικά νοσοκομεία πετώντας στον Καιάδα τους ψυχικά ασθενείς τολμούν να απειλούν τους εργαζόμενους στην υγεία με… πειθαρχικά και αργίες γιατί τολμούν να αντιδράσουν στην καταστροφική πολιτική! Το κλείσιμο των ψυχιατρείων και η διάλυση κάθε προνοιακής δομής για ανθρώπους με αναπηρίες, δεν είναι απλώς μια ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη πολιτική: είναι μια ακροδεξιά πολιτική, που ανακαλεί την εξόντωση των ψυχικά πασχόντων και των ανάπηρων από τους Ναζί! Σήμερα, η πολιτική αυτή ασκείται επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση.
3.    Την ώρα που ο πολύς Υπουργός Υγείας έχει ήδη θεσμοθετήσει την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα από 1/12, τολμά να κατηγορεί  τους μαχόμενους υγειονομικούς ότι δήθεν… εξυπηρετούν συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών. Τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών –και όλων των  νόμιμων και παράνομων  κύκλων κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού τα εξυπηρετεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που κατασρέφει τις ήδη ανεπαρκείς υποδομές, συκοφαντεί το μαχόμενο επιστημονικό δυναμικό της υγείας και λειτουργεί ώς ντίλερ ασφαλιστικών εταιριών και ιδιωτικών νοσοκομείων.
 Οι πολιτικές τους έχουν ήδη φέρει ώς όφειλαν στην Ε.Ε και  το ΔΝΤ, τη μείωση του προσδόκιμου ζωής στη χώρας μας.
Χρέος μας είναι να μην  σταυρώσουμε τα χέρια. Να τους κόψουμε το βήχα και να ανατρέψουμε την τρικομματική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας και την Ε.Ε. που μας εξαθλιώνει, να ξηλώσουμε τη θηλιά που καθημερινά σφίγγουν στην πλειοψηφία της κοινωνίας.
Η δημόσια υγεία και πρόνοια είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική γενοκτονία!
Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Παλεύουμε για ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και χρηματοδότηση μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απεργία του ΕΟΠΥΥ, των εργαζόμενων στα ψυχιατρεία, οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία μπορούν να συναντηθούν με τους απεργούς των πανεπιστημίων, τους  αγώνες των «διαθέσιμων» του δημόσιου τομέα, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που επιμένουν, και με όλο το λαό σε ένα κίνημα ανατροπής και ελπίδας που θα σαρώσει την κυβέρνηση, τα μνημόνια και όσους σκοπεύουν μέσα απο την κυβερνητική εναλλαγή, να μηδενίσουν το κοντέρ της λαικής αγανάκτησης για να διαχειριστούν στο ίδιο πλαίσιο την πολιτική της εξαθλίωσης του λαού.
Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ