Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου για τις Δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου προς τον Υπουργό Υγείας για τις Δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση (με συνεχώς μειούμενους προϋπολογισμούς τα τελευταία δύο χρόνια) ταλανίζουν και απειλούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα επιπλέον πρόβλημα που εντείνει και...... παγιώνει την απαξίωση του εν λόγω Νοσοκομείου. 
Είναι η αμείωτη μετακίνηση προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αγρινίου, με διαδικασίες μάλλον παράτυπες, όπως ισχυρίζονται μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και του Δ.Σ. εργαζομένων. 
Συγκεκριμένα, από το Σεπτέμβριο του 2013 έχουν εκδοθεί αποφάσεις μετακίνησης για έναν ιατρό και δύο νοσηλευτές δημιουργώντας μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου και στην εν γένει λειτουργία του. Και το συγκεκριμένο πρόβλημα γίνεται πραγματικά δυσεπίλυτο από τη στιγμή που, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις και ταυτόχρονα αυξάνονται οι αποχωρήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός.

1) Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για διορισμό ούτε ενός επικουρικού ιατρού σε καμία κλινική μονάδα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου; Τι προτίθεστε να κάνετε με την υποστελέχωσή του και πότε;

2) Πώς αποφασίστηκαν οι μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού; Είναι ενημερωμένη η6η Υ.Π.Ε. ; Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αποδοχή των μετακινήσεων;

Αίτηση κατάθεσης Εγγράφων

Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε:

1) Τα έγγραφα που εισηγούνται τις μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, προς την 6η Υ.Π.Ε. και προς το Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

2) Τα έγγραφα που δηλώνουν τη σύμφωνη γνώμη της 6ης Υ.Π.Ε. σχετικά με τις προαναφερθείσες μετακινήσεις.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τριανταφύλλου Μαρία

Βαρεμένος Γιώργος

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ