Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΕ: Υπερίσχυσε η εικόνα του θριάμβου!


Πρώτη δύναμη και με διαφορά αναδείχθηκε η παράταξης Δ.Κ.Μ. – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ που στηρίχθηκε κύρια από την μνημονιακή Ν.Δ., που έχει επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ Κ. Ρόκο, στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη σήμερα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Το αποτέλεσμα είναι συνέπεια και της έλλειψης αντίπαλου δέους στον νοφιλελευθερισμό και του στείρου συντεχνιασμού που επικρατεί στους κόλπους της κυρίαρχης αντίληψης του ΤΕΕ. 

Ακούγεται ευρέος στη πιάτσα των εργολάβων μηχανικών ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να τα έχουν καλά με τους ισχυρούς γιατί το εργοληπτικό κατεστημένο είναι ισχυρό. Όσο θα υπάρχει το απαράδεκτο καθεστώς των απ' ευθείας αναθέσεων έργων από τους ΟΤΑ το "μαγαζί" θα είναι πάντα ελεγχόμενο. Επίσης και το σύστημα των δημοπρατήσεων καλά κρατεί, χωρίς να θέλουμε να ισχυριστούμε ότι ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ o κ. Ρόκος (δείτε εδώ τι δήλωσε o Πρόεδρος-video) μπορεί να έχει σχέσει με όλα αυτά. Όμως
τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν τους τρόπους να ελέγχουν το μεγαλύτερο επιστημονικό-τεχνικό σύμβουλο του κράτους. Κάτι που θα θέλει και ο "Μέντωρας" της τροϊκανής αυτοδιοίκησης κ. Ράϊχενμπαχ για να στήσει τις "Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες" της εξαθλίωσης με θεσμική συναίνεση. Ίσως το Πλατυγιάλι να είναι μια από αυτές. Θα δείξει! Πάντως είναι άξιο σχολιασμού και το γεγονός ό,τι ενώ στην αγορά των κατασκευών και των δημοσίων έργων υπάρχει ανυδρία από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης, εντούτοις οι μηχανικοί ενέκριναν και με τη σημερινή τους ψήφο τις πολιτικές αυτές (εξαιρούνται οι μηχανικοί της εκπαίδευσης λόγω αντικειμένου)! Το μεγαλείο του ατομισμού και του νεοπλουτισμού. Ε... έλεος ρε συνάδελφοι..... 
Δείτε τα αποτελέσματα τώρα:         
Η ΔΚΜ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ έλαβε το 53% των ψήφων των μηχανικών και αναμένεται να εκπροσωπηθεί με 19-20 έδρες στην 35μελή Αντιπροσωπεία η οποία εν συνεχεία θα εκλέξει πρόεδρο και 9μελές διοικητικό συμβούλιο. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά που διακινούνταν το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, στις δύο κάλπες ψήφισαν 648 Μηχανικοί και τα έγκυρα ήταν 639.Αναλυτικά:
MEΣΟΛΟΓΓΙ
Ψήφισαν 189-Έγκυρα 184
Δ.Κ.Μ. – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 102
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 34
Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών -Συνεργασία για την Ανατροπή 26
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ 14
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 8

ΑΓΡΙΝΙΟ

Ψήφισαν 459 -Έγκυρα 455

Δ.Κ.Μ. – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 240
Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών -Συνεργασία για την Ανατροπή 97
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 38
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ 33
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 27

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ