Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή 19 Γενάρη 2014 :: απεργία στον κλάδο του εμπορίου :: δεν δουλεύουμε – δεν ψωνίζουμε – απεργούμε


Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:
[σε pdf εδω
Να βάλουμε τέλος στο αίσχος της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας
Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των σωματείων τους στο εμπόριο, έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη «φαεινή» ιδέα των κυβερνώντων να θεσμοθετήσουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Στις 19/1/14 είναι η 3η Κυριακή (για την...
τρέχουσα σεζόν) εφαρμογής του νόμου που καταργεί την κυριακάτικη αργία. Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο νόμο αυτό, για την ίδια ημέρα έχει προκηρυχθεί από την ΟΙΥΕ καιπανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου.

Εμείς ως εργαζόμενοι ξέρουμε καλά πως πρόκειται για μια ακόμα «μεταρρύθμιση» προς όφελος της αγοράς, για μια ακόμα «διαρθρωτική αλλαγή» για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών. Για ακόμη ένα βάρβαρο μέτρο για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται πίσω από τις «λουσάτες βιτρίνες» υπό ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και κατατρομοκράτησης που ολοένα και οξύνεται, με απολύσεις, μισθούς πείνας, (αλλά και) απλήρωτη εργασία ακόμα και για πολλούς μήνες, με ατομικές συμβάσεις, με ελαστικά ωράρια, με επιβολή 6ήμερης εργασίας, με απλήρωτες υπερωρίες,… 
Όσο για τα ψέματά τους, ότι δήθεν με τέτοιου είδους μέτρα θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, η αλήθεια είναι ότι στα εμπορικά καταστήματα δουλεύουμε οι ίδιοι, περισσότερο και απλήρωτοι από πάνω. Όσο για την περιβόητη ανάπτυξη, αυτή μπορεί και να έρθει, αλλά σίγουρα ως οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ