Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Νέα δημοτική παράταξη από το ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο με στόχο την ανατροπή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας η πρώτη ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό νέας δημοτικής παράταξης στο δήμο Αγρινίου. Η πρώτη αυτή συνέλευση στόχο είχε να κατατεθούν απόψεις, προτάσεις και προβληματισμοί, αλλά και να γίνει μια πρώτη καταγραφή των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά συγκροτώντας την Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και στελεχώνοντας τις ......
επιμέρους Επιτροπές (υγείας, παιδείας, περιβάλλοντος κτλ). Έτσι λοιπόν δεν επροέκυψε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν και στη συνέλευση τοποθετήθηκαν κάποιοι από τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους να λάβουν το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι πολλοί από όσους τοποθετήθηκαν μιλώντας για την αναγκαιότητα να ανατραπεί το υπάρχων καθεστώς στο δήμο Αγρινίου, άσκησαν σκληρότατη κριτική στη δημοτική αρχή Μοσχολιού.

ΣΥΡΙΖΑ παράταξηΗ συνέλευση ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Σταύρου Καμένου που έκανε λόγο πειστή εφαρμογή των μνηνομιακών νόμων από τη δημοτική αρχή Αγρινίου, η οποία όπως ανέφερε λειτουργεί με όρους κλειστού κυκλώματος ημετέρων. Ακόμη εξήγησε πως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο τον κεντρικό στόχο του κόμματος, που είναι η ανατροπή των μνημονίων. Πρόσθεσε όμως ότι στην προσπάθεια αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις του δεν θα γίνουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για φθαρμένα κόμματα και μνημονιακές πολιτικές. Τέλος ανέφερε ότι στόχος για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο διάλογος κάτι που όπως ανέφερε έχει αποφύγει η παρούσα δημοτική αρχή, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του πάρκου «που επέλεξε την βία και την καταστολή».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου κ. Παύλος Ζέρης χαρακτήρισε τη μάχη των δημοτικών εκλογών κορυφαία πολιτική μάχη και πρόσθεσε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή στον δήμο.
Ο κ. Γιάννης Κολοβός, που φέρεται ως ενδιαφερόμενος για τη θέση του επικεφαλής, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τον αυτοδιοικητικό του λόγο και πως πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει η νέα παράταξη, γιατί όπως ανέφερε «δεν θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη». Ακόμη εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει να πέσουν οι δήμαρχοι ως ώριμο φρούτο. Τέλος υπογράμμισε πως ο υποψήφιος δήμαρχος δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μεσσίας, αλλά η κίνηση θα πρέπει να έχει το πρώτο λόγο. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Καραγιάννης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμμονή στην ιδέα να προσχωρήσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό -όπως ανέφερε- φανερώνει είτε ανασφάλεια, είτε διαπλοκή. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σπάσει τις ρίζες με την πολιτική χολέρα και επικαλούμενος απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αυτοδιοικητική παράταξη πρέπει να στηριχτεί σε ενεργούς πολίτες, επιστήμονες και νέους με την προϋπόθεση να είναι διατεθειμένοι να παραβούν τους μνημονιακούς νόμους προς όφελος του πολίτη.

ΣΥΡΙΖΑ παράταξηΟ πρ. δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης στάθηκε πολύ σκληρός στην κριτική του για τη δημοτική αρχή μιλώντας για «τοπικό κλειστό κύκλωμα εξουσίας που αυτοαναπαράγεται από την ίδια παρέα ανθρώπων που έχουν ιδιοποιηθεί την εξουσία και την νέμονται για 38 ολόκληρα χρόνια». Έκανε ακόμη λόγο για «πατρωνία δημοσίων αξιωμάτων, όπου ο επικεφαλής αποκτά μια θέση τόσο δεσπόζουσα και στη συνέχεια γίνεται η κατανομή των ρόλων, των αξιωμάτων και των χρημάτων». Ωστόσο δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για έλλειμμα στον αντιπολιτευτικό λόγο του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμη τα βέλη του έστρεψε και προς τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλο λέγοντας πως «το τοπικό σύστημα εξουσίας συναλλάσσεται με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό του αντιπεριφερειάρχη που αυτομόλησε όταν η κοινωνία προσπάθησε να ορθώσει μια αυτοδιοικητική παρέμβαση απέναντι στο σύστημα εισπράττοντας τα λύτρα της επιλογής του».

Επιπλέον επιτέθηκε στη δημοτική αρχή Αγρινίου «γιατί κατά παράβαση του Καλλικράτη δεν έχει συγκληθεί καμία λαϊκή συνέλεση σε καμία δημοτική και τοπική κοινότητα», όπως επίσης για το γεγονός ότι εφαρμόζει τη μνημονιακή πολιτική υπογράφοντας τις διαθεσιμότητες. Τέλος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μια ευρεία παράταξη που θα βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αλληλεγγύης.
Σε ανάλογο τόνο υπήρξαν και οι τοποθετήσεις πολλών μελών που πήραν το λόγο που επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή για περιπτώση όπως η αύξηση του νερού από τη ΔΕΥΑ, η ανάπλαση του πάρκου, το νέο ΓΠΣ. Υπήρξαν όμως και τοποθετήσεις με στοιχεία της αυτοκριτικής κυρίως για το γεγονός ότι πρέπει η πρόταση της νέας παράταξης να συγκεκριμενοποιηθεί. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση το λόγο έλαβε και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Παύλος Θεοδωρίδης που παρδέχθηκε ότι υπάρχει κατεστημένο στο δήμο ωστόσο πρέπει να δει το όλο θέμα πολιτικά και όχι στενά κομματικά γιατί όπως είπε η Αριστερά ιστορικά έκανε βήματα μπροστά όταν με ανοίγματα συσπείρωνε το κόσμο γύρω της. Ενώ ακόμη τόνισε ότι η απόρριψη των πάντων δεν είναι πολιτική πρόταση, αλλά λαϊκισμός.
Περισσσότερες φωτό πατήστε εδώ  και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ