Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Έκθετος ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης A. Ανδρεουλάκος

Kενά και ασάφειες παρατηρούνται στην απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, μετά το εκτενές ρεπορτάζ του zougla.gr, αλλά και της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζούγκλα», σχετικά με τον καταζητούμενο συγγενή του, Γιάννη Καραγιαννίδη. 
Το μεσημέρι της Παρασκευής, το γραφείο του κύριου Ανδρεουλάκου, προέβη σε γραπτή ανακοίνωση-απάντηση, στην οποία επί της ουσίας αναφέρει ότι ο..... γενικός γραμματέας του υπουργείου, δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το γεγονός ότι αν και ένα συγγενικό του πρόσωπο καταζητείται από τις Αρχές των ΗΠΑ, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον 43χρονο Έλληνα υπήκοο, Ιωάννη Καραγιαννίδη και την αναζήτησή του από τις Αρχές των Η.Π.Α., καθίστανται γνωστά τα ακόλουθα:

• Ουδεμία συγκάλυψη ή παράλειψη υφίσταται εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών στην υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι κανένα διωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του ανωτέρω, εκκρεμεί προς εκτέλεση στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

• Από το έτος 2005, η όλη υπόθεση έχει τεθεί υπόψη του αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, με έγγραφό του προς την Ελληνική Αστυνομία, εγνώρισε ότι, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία (Κ.Π.Δ.) και τη μεταξύ της χώρας μας και των Η.Π.Α. ισχύουσα διμερή συμφωνία, δεν επιτρέπεται η έκδοση Έλληνα υπηκόου στις Η.Π.Α.

• Μετά από αυτά, δεν εκδόθηκε καταδιωκτικό έγγραφο που να επιτρέπει τη νόμιμη σύλληψη του ανωτέρω προσώπου.

Συνεπώς, οι ισχυρισμοί περί συγκάλυψης ή παράλειψης των αστυνομικών Αρχών να προβούν στη σύλληψη του εν λόγω, με τη στήριξη Αξιωματούχων, όπως σαφώς υπονοούν τα σχετικά δημοσιεύματα, είναι παντελώς αβάσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ