Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΚΑ: Για την αλλαγή του νόμου 1264 - κατάργηση συνδικαλιστικής δράσης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγρίνιο 30 – 4 - 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα , ετοιμάζει  νέα αντεργατικά μέτρα αλλάζοντας αυτή τη φορά το Ν. 1264/82 για τη συνδικαλιστική δράση  και λειτουργία των συνδικάτων. Κάτω από τις απαιτήσεις και τις εντολές της Ε.Ε.  και των μονοπωλίων  επιχειρεί να περιορίσει το....
δικαίωμα στην απεργία με πρόσχημα τη «μειωμένη συμμετοχή» των εργαζομένων και τον κατακερματισμό των συνδικάτων.
Χαρακτηριστικά η έκθεση της κομισιόν αναφέρει : «η κυβέρνηση  να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, να προωθήσει εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των εταίρων και αποφυγής οποιασδήποτε  διαταραχής  στη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή να διασφαλίσει ότι το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων είναι ώριμο  και συνδέεται με τις διεθνείς πρακτικές».
Τα μέτρα αυτά έρχονται σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των Ευρωπαϊκών συνδικάτων, μαζί και με τις εγχώριες ( Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΔΕΔΥ)και τα οποία σχεδιάζονται εδώ και χρόνια .  
Για κερασάκι στην τούρτα βάζουν το ζήτημα  της χρηματοδότησης των συνδικάτων  και τις συνδικαλιστικές  άδειες  κρύβοντας ότι , η όποια χρηματοδότηση,  γίνεται από τις παρακρατήσεις των εργαζομένων για τη λειτουργία των συνδικάτων ενώ, όσον αφορά την πολυδιάσπαση , είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις , τα κόμματα  και οι παρατάξεις  τους που την εφαρμόζουν, σε πλήρη συνεργασία  με την εργοδοσία, για να διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα και να το ελέγχουν.
Κάνουν πως ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους από τη μια μεριά  ενώ από την άλλη αφήνουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς  να οργιάζει  από τους εργοδότες, εδώ και αν περισσεύει η υποκρισία . Το ζήτημα είναι συγκεκριμένο, ότι η πολιτική τους θα μεγαλώσει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους  και τρέχουν να προλάβουν  τις αντιδράσεις τους  και κατά κύριο λόγο να «φιμώσουν» και να εξαφανίσουν κάθε ταξική αγωνιστική φωνή και δράση , θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο «γύψο» γι’ αυτό και προωθούν υποχρεωτικές ενοποιήσεις συνδικάτων, για να τα ελέγχουν.
Οι συνεχείς δικαστικές διώξεις και καταδίκες  συνδικαλιστών και απεργών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους απεργούς της «χαλυβουργικής» , η κήρυξη απεργιών ως παρανόμων και καταχρηστικών , η πολιτική επιστράτευση απεργών κ.λ.π. δείχνουν ότι η επίθεση ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  για την αύξηση των κερδών τους  και τη σταθεροποίηση  του σάπιου τους καπιταλιστικού συστήματος.
Γι’ αυτό καλούμε  τους εργαζόμενους και κάθε τίμιο συνδικαλιστή  να καταδικάσουν στην πράξη  αυτά τα σχέδια και τις πολιτικές. Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν, παραμερίζοντας  αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες πλειοψηφίες Γ.Σ.Ε.Ε.- ΑΔΕΔΥ  που για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη για να περάσουν .
Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , να δυναμώσουν τη γραμμή  της ρήξης  και της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εκφράζουν τα ταξικά συνδικάτα  και το ΠΑΜΕ. Αυτός είναι ο ένας  και μοναδικός δρόμος,  με απαρχή τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 2014.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ