Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές), βρίσκουν το λαό, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε κατάσταση εξαθλίωσης, που έχει να γνωρίσει ο τόπος μας εδώ και πολλά χρόνια. Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη χτύπησε σκληρά τη χώρα μας. Οι πλούσιοι, το κεφάλαιο,  προσπαθώντας να διατηρήσουν τα κέρδη τους σε καιρό κρίσης φόρτωσαν όλα τα βάρη στους φτωχούς, σε αυτούς που δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το
1,5 εκατομμύριο, οι μισθοί και οι συντάξεις  έχουν χάσει από την εποχή εισόδου στα μνημόνια πάνω από 50%-60% της αξίας τους, κλάδοι όπως οι οικοδόμοι χτυπιούνται με ανεργία πάνω από 80% και μεροκάματα πείνας, οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα των Δήμων αμείβονται με 490€. 
Η ΓΣΕΕ υπογράφει συλλογική σύμβαση με 581€ κατώτερο μισθό και 511€ για τους νέους κάτω των 25 ετών  με κατάργηση των τριετιών και προσπάθεια κατάργησης της απεργίας . Οι αγρότες ξεκληρίζονται με  νέα αντιαγροτικά μέτρα, με φορολόγηση 13% , βιβλία εσόδων – εξόδων κλπ.   
Οι επαγγελματοβιοτέχνες πνιγμένοι στα χρέη κλείνουν τα μαγαζιά τους εγκαταλείποντας το επάγγελμά τους Αυτός είναι ο παράδεισος της ΕΕ και του ευρώ, τα μεγάλα λόγια  των αστικών κομμάτων ,που με συντονισμένη επιχείρηση προσπαθούν να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τη φτώχεια και την κατάσταση που μας έχουν φέρει. Η Αριστερή Παρέμβαση/ Αντικαπιταλιστική κίνηση Δυτικής Ελλάδος είναι και θα είναι  στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού στους καθημερινούς μεγάλους και μικρούς αγώνες,  για ανάδειξη των προβλημάτων του νομού και της περιφέρειας, για έργα ανάπτυξης  σε όφελος  του λαού και όχι εξυπηρέτησης των σχεδίων και συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι λογικές διαχείρισης της σημερινής κατάστασης σημαίνει αποδοχή αυτής  της πολίτικης που ζούμε. 
Η ρήξη και ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η ρήξη με την ΕΕ και των επιλογών του κεφαλαίου για αποδέσμευση και έξοδο από το ευρώ πρέπει να αποτελέσουν το βασικότερο σημείο πάλης  για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας. Για μια άλλη Διεθνιστική  Αντικαπιταλιστική αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 
Η εκλογική ενίσχυση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Αντικαπιταλιστικής κίνησης στην Δυτική Ελλάδα σημαίνει ενίσχυση της φωνής του λαού να ανατρέψει τη βάρβαρη σημερινή πολιτική.


Υποψήφιος  αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας:  Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης, οικοδόμος-μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ