Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ιδιωτικοποιούνται και οι πανελλήνιες εξετάσεις

  • Πρώτο βήμα η μετάδοση των θεμάτων από τη NOVA! 
  • Μπαίνει θέμα πόσο αδιάβλητες θα είναι φέτος οι εξετάσεις 
Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο… Όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα είναι ενταγμένα στον έναν και μοναδικό και στόχο: Στην ασύδοτη ιδιωτικοποίηση των πάντων. Και το βλέπουμε κάθε μέρα, με την υλοποίηση της...
εργαλειοθήκης του ΟΑΣΑ, που τα παραδίδει όλα στους ιδιώτες.

Ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η μετάδοση των θεμάτων για τις πανελλήνιες εξετάσεις από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και συγκεκριμένα τη NOVA. 

Μέχρι τώρα το υπουργείο Παιδείας μετέδιδε τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα μέσω του δικτύου εκπομπής της ΕΡΤ.

Τώρα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, που αποδεικνύεται με τα όσα στη συνέχεια ακολούθησαν ότι κάθε άλλο παρά τυχαία έγινε, λειτουργεί μόνο ένα μέρος αυτού του δικτύου. 

Έτσι η Ειδική Διαχειρίστρια ανέθεσε αυτήν την τόσο ευαίσθητη μετάδοση στη NOVA. Και απόλυτα δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα για το πόσο αδιάβλητες θα είναι φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις όταν τη μετάδοση των θεμάτων την αναλαμβάνει μια ιδιωτική εταιρεία και όχι ένας δημόσιος οργανισμός για να διασφαλίσει την ασφάλεια της μετάδοσης.

Ποιος ξεχνά την υπόθεση Ράμμου επί υπουργού Παιδείας Γ. Βαρβιτσιώτη, όπου τότε τα θέματα πουλιούνταν στην Ομόνοια; 

Θα υπάρχει αστυνομική παρουσία μέσα στο master της NOVA και σε όλα τα σημεία που μπορούν να υποκλαπούν τα δεδομένα, όπως υπήρχε τόσα χρόνια στην ΕΡΤ, ή η ιδιωτική εταιρεία δεν θα αφήσει αστυνομική παρουσία στους χώρους της; 


Τι προβλέπει η απόφαση
Σύμφωνα με την απόφαση αριθ. πρωτ.: 3043/ 11.4.2014 του υπουργείου Οικονομικών, την οποία υπογράφει η Ειδική Διαχειρίστρια κυρία Αφροδίτη Γουγά «εγκρίνουμε με απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία “FORTHNET MEDIA HOLDINGS Ανώνυμος Εταιρεία – (NOVA)”, Δ/νση: Προέκταση Οδού Μάνης, Κάντζα, 15351, Παλλήνη, την υπηρεσία μεταφοράς μέσου ρυθμού μετάδοσης 250 kbps από τον αναμεταδότη TP 55 στη συχνότητα 11823 GHZ, για χρονικό διάστημα επτά (7) μηνών και με τη δυνατότητα διακοπής της σύμβασης αν κριθεί απαραίτητο μονομερώς από τον Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα. Η παραπάνω υπηρεσία αφορά στην τεχνική κάλυψη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2014 από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η δαπάνη της ανωτέρω αναφερόμενης ανάθεσης δεν δύναται να υπερβεί το ποσό των 2.667,00/μήνα ήτοι 18.669,00 για επτά (7) μήνες ευρώ πλέον ΦΠΑ (23%)». 

Θα πουν ενδεχομένως τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ότι, χαράς το πράμα, 18.669 ευρώ όλα και όλα θα δοθούν. Κατ’ αρχάς κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το τελικό ποσό που θα πληρωθεί, με βάση την ελληνική εμπειρία, που ξεκινάς από ένα Α ποσό και ο λογαριασμός καταλήγει να είναι πολλαπλάσιος. 

Αλλού, όμως, βρίσκεται το θέμα. Είναι το πρώτο βήμα για να περάσει η διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στον ιδιωτικό τομέα. 

Και μια γεύση για το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους –και δεν εκτελούν άνωθεν εντολές, του τύπου πέρασε στον κατάλογο των επιτυχόντων το τάδε δικό μου παιδί, όπως έγινε και γίνεται με το ΑΣΕΠ που αλλιώς ξεκίνησε επί Πεπονή και αλλού το κατάντησαν στη συνέχεια– είναι το μεγάλο φιάσκο με την αξιολόγηση από την ICAP των υποψηφίων για πρόσληψη από την ΝΕΡΙΤ, όπου η εικόνα που προέκυψε ήταν πως όλα ήταν μεθοδευμένα, γι’ αυτό και προσέφυγαν σε... επανεξέταση του ελέγχου. 

http://www.paron.gr/v3/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ