Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Με μουσική του Παναιτωλιώτη Γιάννη Ψειμάδα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Το φετινό καλοκαίρι η πόλη Nanjing της Κίνας θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. 
Η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Nanjing 2014, θα πραγματοποιηθεί στοΠαναθηναϊκό Στάδιο, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 11.00.
Στην τελετή θα παραστεί ο Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Jacques Rogge.
Η Χορογραφια του τελετουργικού Αφης και χορού Ιερειών θα ειναι της Αρτεμις Ιγνατίου πάνω στη...
μουσική σύνθεση του, (με καταγωγή από το Παναιτώλιο), Γιάννη Ψειμάδα. 

Γιάννης Ψειμάδας:
Γεννήθηκε στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας.
Σπούδασε θεωρία μουσικής στο Απολλώνιο ωδείο με τον Β.Δέλλιο
και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγητές τους Δ. Παπαδημητρίου και Γ. Μπουντουβή.

Επαγγελματίας μουσικός (σαξόφωνο ,κιθάρα ,τραγούδι) από το 1982. Είναι συνιδρυτής μαζί με την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη της ομάδας αφήγησης παραμυθιών και μύθων «Παραμυθοσέντουκο» που δημιουργήθηκε το 2000 στην οποία συνοδεύει την αφήγηση με μουσική και ήχους με παραδοσιακά μουσ. όργανα από όλο τον κόσμο. Με την ομάδα αυτή έχει πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ αφήγησης κι έχει εμφανιστεί σε βιβλιοθήκες, μουσεία-Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,μουσείο λαικής παράδοσης,μουσείο φυσικής.ιστορίας Γουλανδρή,πλανητάριο και βιβλιοθήκη ιδρύματος Εγενίδου,πολιτιστικά κέντρα και σχολεία.

Συνεργάζεται από το 2004 με το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα και έχει γράψει μουσική για τα θεατρικά έργα
«Ανδρομάχη» του Ευριπίδη-1ο βραβείο μουσικής στο φεστιβάλ Ζωγράφου
«φρουτοπία» του Ε.Τριβιζά,
«καυγάδες στην Κιότζια» του Γκολντόνι
«Χάρτινα πουλιά» Τ.Λειβαδίτης
«η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» Ματέι Βισνιέκ»-2 βραβεία μουσικής στο φεστιβάλ θεάτρου Κορίνθου και Ορεστιάδας 2008 και Καρδίτσας 2009,όλα σε σκηνοθεσία του Ν.Γκεσούλη
το 2007 και 2008 ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας «Σκαραβαίοι»,
έγραψε την μουσική και έπαιξε σαν μουσικός επι σκηνής στα έργα «Ο διάολος στη μποτίλια»-ευτράπελες ιστορίες της Μάνης 
και «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» του Ε.Τριβιζά και τα 2 σε σκηνοθεσία του Κ.Ν. Φαρμασώνη.
επίσης έγραψε τη μουσική για τη «Μήδεια» του Μποστ που παρουσιάστηκε το 2008 από τη θεατρική ομάδα Πύργου.
"εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη για τη θεατρική ομάδα του δήμου Ζωγράφου
"Αντιγόνη" για το Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας,"Ηρακλείδαι" του Ευριπίδη και "Λυσιστράτη"του Αριστοφάνη.
Εγραψε μουσική για την τηλεοπτική εκπαιδευτική σειρά «Μορμώ» της Κατερίνας Ευαγγελάκου και για το ντοκυμαντέρ «Βυζαντίου επίλογος» της Ετ1
τον Ιούλιο του 2008 έκανε την μουσική επιμέλεια και έπαιξε σαν μουσικός στις "Θαλασσινές αναγνώσεις" 2 παραστάσεις με κείμενα και τραγούδια για την θάλασσα,που έγιναν στην Μυτιληνη σε σκηνοθεσία του Στρατή Πανούριου.
το φθινόπωρο του 2008 συνεργάστηκε με το δη.πε.θε Αγρινίου γράφοντας τη μουσική και τα τραγούδια για το έργο "το παλικάρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος" σε σκηνοθεσία του Στρατή Πανούριου και στίχους Αγαθής Δημητρούκα.

To 2012 γράφει τη μουσική της θεατρικής παράστασης για την “be.bee” του Mick Gordon σε σκηνοθεσία της Φαίης Τζανετοπούλου που ανέβηκε τον χειμώνα του 2012-13 στην Αθήνα.
Το 2013 συνεργάζεται με το χοροθέατρο ART Dance theater και συνθέτει τη μουσική για την χοροθεατρική παράσταση «Αμαζόνες» σε χορογραφία της Αρτεμις Ιγνατίου.
Τον Σεπτέμβρη του 2013 γράφει την μουσική σύνθεση για την τελετή Αφής και την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και στο Παναθηναικό στάδιο αντίστοιχα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Sochi στην Ρωσσία το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ