Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αλέξης Τσίπρας από το Αγρίνιο: «Θα έρθει γρήγορα η Ανάσταση» (video-φωτο)

Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, λίγο μετά τις 9 μ.μ.
Στη συγκέντρωση παρααβρέθηκανο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Β. Χατζηλάμπρου, με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη K. Κούστα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημ. Τραπεζιώτης, υποψήφιοι δήμαρχοι από... άλλους δήμους της περιοχής, οι βουλευτές Μ. Τριανταφύλλου, Γ. Βαρεμένος, Αλ. Μητρόπουλος, Π. Κουρουμπλής κ.α. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό έκανε ο Γραμματέας της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου κ. Ζέρης, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον απαγχονισμό των τριών αγωνιστών στην κεντρική πλατεία και την εκτέλεση των 120 πατριωτών στην Αγία Τριάδα.
«Δεν λειτουργούμε με όρους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο κ. Τραπεζιώτης στην ομιλία του .» Υπερασπιζόμαστε την Τ/Α, τους πολίτες, τα κινήματα, που απαιτούν προστασία και την απόλαυση των κοινοχρήστων χώρων.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τραπεζιώτης συμπληρώνοντας πως η παράταξη «Ανατροπή τώρα» είναι »απέναντι σε πολιτικές που σχεδιάζονται από εξωθεσμικά κέντρα και κατά των πολιτικών που στρέφονται κατά των αδυνάτων.»
Παράλληλα παρουσίασε εν συντομία τους βασικούς στόχους του συνδυασμού του, όπως τους παρέθεσε και στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε, ενω ζήτησε την στήριξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της απομόνωσης του Αγρινίου.
Χαιρετισμό έκανε στη συνέχεια ο βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου που τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές ο λαός θα πρέπει να δυναμώσει και να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ που «παρά τις αδυναμίες του, είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το Αγρίνιο με τη συγκέντρωση αυτή, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα, πως έφτασε η ώρα και θα έρθει γρήγορα η Ανάσταση, τη στιγμή του «το σύστημα δίνει τα ρέστα του»: »Αυτός ο λαός έριξε δυο κυβερνήσεις ήρθε η ώρα να ρίξει και την τρίτη , στις 26 Μαΐου να αναπνεύσει ο λαός , να φύγουν» είπε ξεκινώντας για να αναφερθεί στη συνέχεια στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας πως η ντόπια και ξένη ολιγαρχία παίζει τα ρέστα της και το σύστημα δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό για να φτάσει ακόμη και στα άκρα.
«Είχαμε πει το 2010 πως με το πρώτο Μνημόνιο το πρώτο θύμα θα είναι η Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως σήμερα τέσσερα χρόνια μετά οικοδομείται ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, που απειλεί τη Δημοκρατία και της σταθερότητα: «Ήρθε η ώρα τώρα να ξεμπερδεύουμε με αυτούς που συνομιλούν με τους νεοναζί» είπε ακόμη για να συμπληρώσει πως πλέον δεν υπάρχουν επιχειρήματα και επιστρατεύονται οι μονταζιέρες που παρουσιάζουν τη λιτότητα ως εξυγίανση.

Ο κύριος Τσίπρας είπε ακόμη πως το τριτο μνημόνιο είναι έτοιμο και επέκρινε τον πρωθυπουργό για όσα προεκλογικά έλεγε το 2012 για τα «Ζαπεια» και τα 16 σημεία διαπραγμάτευσης. «Σας έλεγαν τότε οτι ο μόνος κίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οτι θα σας πάρει τα σπίτια και τις οικονομίες. Τελικά σας τα πήραν οι τραπεζίτες, ο Στουρνάρας με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο με το Μεσοπρόθεσμο, τα νέα μέτρα και τώρα θέλουν και πάλι να σας εξαπατήσουν. Τα Μνημόνια είναι ένα ισόβιο καθεστώς σκληρό και αντιδημοκρατικό και πρέπει να το αποτινάξουμε» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε πως τα Μνημινια δεν τελειώνουν από μόνα τους και όποιους το υποστηρίζει αυτό λέει ψέματα: «Τίποτε δεν θα μας χαριστεί», είπε συγκεκριμένα για να κάνει στη συνέχεια αναφορά στη σημερινή μαύρη επέτειο των εκτελέσεων του 1944 στο Αγρίνιο.

Είπε ακόμη πως αν δεν γίνει τώρα η ανατροπή αυτής της πολιτικής, σύντομα η Ελλάδα θα πάψει να βρίσκεται στον χάρτη των δημοκρατικών κρατών της Ευρώπης και πως όσο κι αν ενοχλεί η αλήθεια το δίλλημα είναι υπαρκτό: Η τα μνημόνια ή η ανεξάρτητη Ελλάδα, «η αυτοί ή εμείς».

Τόνισε ακόμη πως πλέον τα περιθώρια στενεύουν, πως ντόπια και ξένη ολιγαρχία και διαπλοκή θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να το αποτρέψει αυτό και γι’αυτο χρειάζεται μια συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ .

«Το δίλλημα δεν θα το βάλει η διαπλοκή, η κυβέρνηση ή η Μέρκελ. Θα το βάλει ο ίδιος ο λαός, δεν μπορούν πλέον να κρύβονται μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν, δεν κρύβονται τα συντρίμμια. Έχουμε απέναντι μας ισχυρούς αντίπαλους, όχι τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο αλλά διεθνή λόμπι, την εγχώρια και την ξένη ολιγαρχία, την Μέρκελ.» είπε ακόμη για να συμπληρώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να τους σταματήσει.

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο λέγοντας πως παρατήρησε ότι ενοικιάζονται . «Τα γραφεία μπορεί να ενοικιάζονται σήμερα αλλά οι αξίες που είχε κάποτε το ΠΑΣΟΚ δεν πωλουνται» είπε με νόημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές σε «Ελιές» και «Ποτάμια» χαρακτηρίζοντας τα «…εφευρέσεις στήριξης του παλιού και καινούργια ρούχα. Δεν πείθουν όμως κανέναν . Ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο λαός έχει κριτήριο δεν θα ξεγελαστεί» συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη η δύναμη που έρχεται έχοντας στις απίστευτες της την ιστορία των αγώνων της Αριστεράς ως η δύναμη εκείνη που εκφράζει το καινούργιο, την αλλαγή και την ανατροπή. »

Σημείωσε πως η διπλή μάχη σε Ευρώπη και αυτοδιοίκηση είναι δύσκολη και επικέντρωσε στη συνέχεια σε τοπικά θέματα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόγραμμα απέναντι στην «τροϊκοκρατία» που έχει επιβληθεί στους αγρότες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πάντως και στη σημασία των Αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Περιφερειάρχες από «μικροί πρωθυπουργοί» κατάντησαν «κλητήρες του Φούχτελ» και ζήτησε ενίσχυση του Περιφερειακού και τον δημοτικών ψηφοδελτίων του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία. Θεώρησε βέβαιο μάλιστα πως η Αριστερά θα κερδίσει στην Περιφέρεια και στο Αγρίνιο.

Παρατήρησε ακόμη πως η συγκέντρωση του 2012 ήταν μικρότερη από την σημερινή, λέγοντας πως αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, ενώ συμπλήρωσε πως η υπόσχεση που έδωσε από το Αγρίνιο πριν από δυο χρόνια ισχύει στο ακέραιο: «Σας είπα δεν θα σας προδώσω. Σας το λέω και σήμερα. Τώρα είμαι πιο σίγουρος, έχουμε μπροστά μας δύσκολο δρόμο αλλά θα καταφέρουμε να αναστήσουμε την πατρίδα. Θα χρειαστούμε ακόμη περισσότερο την στήριξη σας μετά τις εκλογές γιατί θα συγκρουστούμε με την ολιγαρχία, τα συμφέροντα και την διαπλοκή. Είναι χρέος μας να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του λαού. Πρώτα είναι αυτό το χρέος στον άνθρωπο και μετά το χρέος στους τοκογλύφους.»

«Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες» είπε ακόμη , αντιγράφοντας τον Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου, για να πει στη συνέχεια πως κάποιοι τρέμουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς στην Ευρώπη» στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα από τις επαφές που έχει κάνει ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ολοκληρώνοντας κάλεσε σε στήριξη και ενδυνάμωση στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες των εκλογών του Μαΐου: «Η υπομονή μας τελείωσε. Στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν» είπε για να καλέσει αμέσως μετά τους υποψηφίους της περιοχής και να ευχηθεί «Καλη Ανάσταση για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ