Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ηττήθηκαν γραμμές, πρόσωπα και πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Ελλάδας!

Εκτός τη λάθος κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια και Δήμους της Δυτικής Ελλάδας ηττήθηκαν τάσεις, πρόσωπα και ο........
νεοπαραγοντισμός των συνιστωσών του! 

Τρίτη δύναμη καταγράφηκαν οι δυνάμεις του στην περιφέρεια και στους Δήμους της Αιτωλ/νίας εκτός της Ναυπάκτου που πέρασε στον δεύτερο γύρο και στο Μεσολόγγι που κατέλαβε την 4η θέση! 
Σε δεύτερη ανάγνωση φαίνεται ότι μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές) μετακινήθηκαν προς τον κ. Μοσχολιό και Σώκο ενώ οι συνεχείς παλινδρομήσεις της τοπικής ηγεσίας του, η αναβλητικότητά τους, οι κακοί χειρισμοί και οι προσωπικές διαδρομές ορισμένων έδωσαν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια, στο Δήμο Αγρινίου και στο Μεσολόγγι. Στο Δήμο Αγρινίου η στάση πολλών στελεχών του ήταν «εγκληματική» και βάζει σε προβληματισμό αρκετούς τι σκοπιμότητες υπηρετήθηκαν. 
Ορισμένοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και στην καλύτερη περίπτωση μας έλεγε επώνυμος Αγρινιώτης και τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα πρέπει ορισμένοι να παραιτηθούν από τα τοπικά όργανα διότι ηττήθηκε η λάθος πολιτική γραμμή τους και οι σκοπιμότητες που στην αριστερά δεν επιτρέπονται.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι που αυτοαναγορεύονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι τομέων να αναφωνούν στην προεκλογική περίοδο δημοσίως ότι: «ψηφίζω Χατζηλάμπρου στην περιφέρεια και Μοσχολιό στο Δήμο Αγρινίου». Πως εξηγείται ακόμα το γεγονός υποψήφιος δήμαρχος στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήγει υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. – Παπαναστασίου; Αυτά δεν είναι ευτελισμός της κομματικής δεοντολογίας και της πολιτικής; Τελικά αυτό δεν είναι πολιτικός αυτισμός; 

Άφησαν ακάλυπτο πολιτικά (κυρίως από την αριστερή πλατφόρμα) το ψηφοδέλτιο του Δήμου Αγρινίου χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει και το πολιτικό στίγμα του χώρου και «επιβιβάστηκαν» στο όχημα της περιφέρειας για την εκ τους ασφαλούς εκλογή τους χωρίς βέβαια σχεδιασμό και οργάνωση με ελάχιστες προσπάθειες και αποκομμένοι από την κοινωνία, όπου ορισμένοι αποδείχτηκαν αδειανά πουκάμισα.

Το ίδιο στέλεχος στηλίτευσε τέλος και την χαλαρή παρουσία του Βουλευτή από το Αγρίνιο, που προτίμησε τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια χθες το βράδυ όταν το αποτέλεσμα στην περιοχή του για το κόμμα του ήταν αρνητικά... Στο δε Μεσολόγγι ήταν τραγικά κάτι που στους δημοσιογραφικούς κύκλους ήταν γνωστά. 

Δηλαδή κύριοι βρήκαμε χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων; Για το θέμα αυτό θα επανέρθουμε, όπως και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο στο Αγρίνιο και στην Περιφέρεια αν.. και κάτι αρχίζει να "μυρίζει"... 
Η γνώμη μας πάντως είναι ότι με όλα αυτά που έγιναν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η λύση Τραπεζιώτη ήταν η καλλίτερη και σε αντίθετη περίπτωση εάν ακολουθούταν η πεπατημένη του χώρου αυτού (αποχή από τις εκλογές) θα ήταν «ουραγοί» του δόγματος των δημοκρατικών δυνάμεων και χωρίς έναν δημοτικό σύμβουλο. Λάθει και σκοπιμότητες που υπηρετήθηκαν από το 2002.
Ο Μοσχολιός από κεκτημένη ταχύτητα και ως "ανεξάρτητος" ΠΑΣΟΚος και μάλιστα προσφάτως και "αντιμνημονιακός" άρχισε να παίζει από σήμερα το παραμύθι των δημοκρατικών δυνάμεων! 
Η αριστερά κύριοι δεν μπορεί την Κυριακή 25 Μαϊου στην μία κάλπη να ψηφίζει αντιμνημονιακά και στις άλλες δύο τους τοπικούς εκπροσώπους των μνημονίων και τα φερέφωνα του Ράχενμπαχ καθώς και των νταβατζήδων των σκουπιδιών.

Η αριστερά που ρίχνει νερό στο κρασί της δεν μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή μόνο με τις υποσχέσεις της «ψηφίσατε, φεύγουν». Η ανατροπή της κυβέρνησης θα είναι πολύ σκληρή μάχη και ας το καταλάβουν όσοι ράβουν κουστούμια για την κατάληψη θέσεων "αξιωματούχων".....

Πιθανόν να γνωρίζεται την ιστορία με τον Χότζα που έγινε δικαστής και πήγαν και τον βρήκανε δύο αντίδικοι. Άκουσε τον πρώτο με προσοχή, κούνησε το κεφάλι και του είπε: «Δίκιο έχεις». Άκουσε και τον δεύτερο, που έλεγε τα ακριβώς αντίθετα, κούνησε το κεφάλι και είπε και σ’ αυτόν: «Δίκιο έχεις». Ένας τρίτος φώναξε: «Μα, δεν είναι δυνατόν να έχουν και οι δύο δίκιο!». Είπε ο Χότζας: «Κι εσύ δίκιο έχεις»…. 

Κάπως έτσι είπαν και στον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά...

3 σχόλια :

  1. Ανάμεσα στον όψιμα αντιμνημονιακό και τον ανοιχτά νεοφιλελεύθερο υποψήφιο δήμαρχο ο κόσμος που υποστήριξε μια άλλη πολιτική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας την παράταξη "Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα" δεν έχει καμία δουλειά να μπλεχτεί σε τέτοιου είδους κάλπικα διλημματα. Ας το αντιληφθούμε καλά! Η επόμενη μέρα φέρνει μεγαλύτερο αυταρχισμό, οικονομική αφαίμαξη, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών (βλ. νερό, σκουπίδια). Απέναντι σ' όλα αυτά δε δικαιολογούνται αφελείς εκτιμήσεις περί του "λιγότερου κακού". Αρκεί μια βόλτα γύρω από το Πάρκο του Αγρινίου (που έχει καταντήσει γεωργικό όρυγμα) για να το καταλάβει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαίνεται πως το ρεύμα εντός ΣΥΡΙΖΑ φυσάει πότε δεξιά κ πότε κεντροαριστερά...για αριστερά βέβαια ούτε λόγος..άσε που κατέστρεψαν και την περιφέρεια με το συνολικό τους μπάσιμο....δε φτάνει που δε τους ξέρει ψυχή νομίζουν πως έχουν κ την πολιτική ηγεμονία...τσακίσαν την υποψηφιότητα Τραπεζιώτη βασιζόμενοι σε μια ιδεοληψία ό,τι δηθεν και δεν...την ίδια στιγμή που η ζωή απέδειξε πως ο άνθρωπος ήταν παραπάνω από καλός και συγκροτημένος ιδεολογικά και πολιτικά...και δεν ήτανε πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που τον είχε στηρίξει το 2006..το πρόβλημα ήταν της ριζοσπαστικής Αριστεράς που δε μπορούσε τότε να εγκολπώσει τους αριστερούς σ ένα πλειοψηφικό ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης....΄τωρα που σιγά σιγά τα καταφέραμε...βρίσκονται πάλι οι κομπλεξικοί με τις κακοχωνεμένες ιδεοληψίες περί καθαροσύνης...ένα μήνα να είχαμε ξεκινήσει πιο πριν.....θα ψάχναμε τον δεύτερο...και ο δήμος τώρα θα είχε περάσει στα χέρια του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MHN AFHSETE TON DHMO AGRINIOY STOYS GERMANOTSOLIADES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ