Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απάντηση της Γραμματείας Αιτ/νίας του Π.Α.ΜΕ σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για σχόλιό του για τη σύσκεψη του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

Πως φτιάχνουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό…….
Διαβάζοντας την πρόσκληση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ήταν φανερό ότι διοργανώνει μια σύσκεψη ( στις 19.06.14) με τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού για την αξιολόγηση.
Από ότι φάνηκε όμως και με ενυπόγραφο άρθρο από μέλος της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου στην πραγματικότητα αυτό ήταν για  «ξεκάρφωμα».  Γιατί στην αποτίμηση της....
σύσκεψης (που δεν έγινε από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ!!) αλλά από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η εκδήλωση ήταν το πρώτο βήμα συγκρότησης του ΜΕΤΑ και της ευρύτερης αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης». Επίσης κλείνονται σε όλες τις πτώσεις η οργάνωση , ο συντονισμός, η μαζικοποίηση; Oσον αφορά το σχόλιο για "το Π.Α.ΜΕ. που τους τίμησε με την παρουσία του" ‘έχουμε να πούμε  μόνο πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκλεγμένα μέλη σωματείων με το ψ/δ του Π.Α.ΜΕ.  που ανήκουν στο δημόσιο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ .
  Αν δεν είναι αυτός ο καιροσκοπισμός και τυχοδιωκτισμός στις πλάτες των σωματείων, τότε τι είναι!!!!!

Ευτυχώς όμως η πραγματικότητα της ζωής είναι πολλή πλούσια και δίνει απαντήσεις για όλα.
            ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στην επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. κινούνται στην ψευδεπίγραφη γραμμή-αντιμνημόνιο. Στη βάση αυτού του πλαστού διλήμματος προσπαθούν να οικοδομήσουν την περίφημη "ενότητα στο κίνημα" ή την "ενότητα της αριστεράς" και στη βάση αυτή προσπαθούν να προσανατολίσουν τους αγώνες. Κινούνται από κοινού και εναποθέτουν ρόλο στο κίνημα στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Μένουν μόνο στο σύνθημα να φύγει η κυβέρνηση χωρίς εναλλακτική πρόταση υπέρ του λαού, χωρίς να παλεύουν για τη μοναδική λύση που είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και ο λαός στο τιμόνι της εξουσίας.
             Είναι δυνάμεις αφερέγγυες. Πολεμούν τον ταξικό προσανατολισμό των αγώνων, την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εχθρεύονται το ΠΑΜΕ και το γεγονός αυτό πρέπει κριτήριο για κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο. Όπως επίσης πρέπει να αποτελέσει κριτήριο το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια έχουν επιλέξει να συμπορεύονται με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
            Η εργατική αριστοκρατία και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναβαπτίστηκαν και ανανέωσαν το υπονομευτικό τους ρόλο. Μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν εμπόδια στους αγώνες, υπονομεύουν απεργίες, δηλητηριάζουν εργατικές συνειδήσεις με την αυταπάτη ότι όλα θα τα λύσει μια κυβέρνηση της «αριστεράς» ή της «εθνικής σωτηρίας». Μιλάνε για «ανασύνταξη» του κινήματος και εννοούν ένα κίνημα που θα βοηθήσει να αναδειχτεί και θα στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που χαριεντίζεται με τον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, που κηρύττει πίστη στην ΕΕ και υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
            Με βάση τα παραπάνω μπαίνει επί τάπητος: Το τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ποιο κίνημα είναι σε θέση να εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, αυτό είναι σήμερα το φλέγον ζήτημα .
·         Σήμερα χρειαζόμαστε ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, καλά προετοιμασμένο στη σύγκρουση με το αστικό κράτος, αντιλαϊκές κυβερνήσεις οποιαδήποτε διαχείρισης.
  • Κίνημα που δεν θα παλεύει απλώς για να αποκαθηλωθεί ο σημερινός κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να έρθει, σε συνθήκες «κυβερνώσας αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός.
  • Κίνημα που θα κάνει σαφές, πως αν δεν απαλλαγούμε, αν δεν χειραφετηθούμε από τη δικτατορία των μονοπωλίων και της Ε.Ε., άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.
  • Κίνημα που θα διεκδικεί να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ως παραγωγοί, τον πλούτο που παράγουν, άρα κίνημα που θα διεκδικεί να πάρει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της την εξουσία και την οικονομία στα χέρια της.

            Μόνο με αυτή τη γραμμή μπορεί να ανασυνταχθεί το κίνημα, να ζωντανέψουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, να αντεπιτεθούμε, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας.
            Καμιά άλλη δύναμη σήμερα  πέρα από το ΠΑΜΕ δεν έχει αυτό τον προσανατολισμό, αυτή την κατεύθυνση.              
Πάνω σε αυτό το περιεχόμενο, σε αυτή τη γραμμή πάλης επιδιώκουμε:
            Να συσπειρωθούν, να ενωθούν όλοι. Εργάτες και υπάλληλοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, συνδικαλιστές κ.α.
            Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Η επίθεση είναι ενιαία, χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης, εργατών, υπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, κάθε νέου και νέας.
            Σ' αυτή τη γραμμή κινείται το ΠΑΜΕ σε όλα τα  πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες.
            Το ΠΑΜΕ δε μασάει τα λόγια του, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της σε όλα τα επίπεδα.
Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Ν. Αιτωλ/νιας
24/06/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ