Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.

του Παντελή Μέλιου*
Λυπάμαι που καταχρώμαι τον χώρο σας, αλλα όταν κυκλοφορούν «πογκρομίστικοι» χαρακτήρα τίτλοι, όπως «η ΑΔΕΔΥ εναντίον του Μέλιου Παντελή», πρέπει να προστατεύσω την πολιτική μου υπόσταση  και να πούμε και δυο αλήθειες...

1. Ξεκινάει το κείμενο με τη διαπίστωση ότι κυκλοφόρησε κείμενο του υποφαινόμενου, ενυπόγραφο και ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό. «Συμπεράσματα και προοπτικές για τους εργατικούς –λαικούς αγώνες και η κατάσταση του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος». Το Τριτοβάθμιο όργανο βγάζει ανακοίνωση για ενα κείμενο ενός οποιουδήποτε μέλους κόμματος της Αριστεράς ?
Μήπως κάποιοι πουλάγαν αριστεριλίκι, αριστερή πτέρυγα  αντι αέρα κοπανιστό, και ενοχλούνται απο ο,τι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπάρχει Αριστερή Πλατφόρμα και εμείς υλοποιούμε το πνεύμα της ακόμα και το γράμμα της ?

2. Επειδή το έγραψα πολλές φορές, να το πώ αλλη μία. Η εκδήλωση και τα υλικά που διακινήθηκαν τουλάχιστον απο τα μέλη της Δ.Ε.Α (δεν νομίζω να διακίνησε και κανείς άλλος) είχαν μια και μόνη υπογραφή, αυτη του Νομαρχιακού Τμήματος. Η πρόταση για εκδήλωση έγινε απο τον ίδιο τον Θ. Γαλατά και την υποστήριξα και εγώ και ο Σ. Μερμίγκης που ήταν παρών. Παρών δε ηταν και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου. Ναι ηταν πρωτοβουλία μελών του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει συζήτηση η ΑΔΕΔΥ ενόψει απολύσεων και εκεί να καταθέσει ο καθένας την άποψή του για το τί εχει κάνει , τί πρέπει να γίνει και την πολιτική που προτείνει. Ολοι οι Δημόσιοι, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και παρατάξεις, δεν συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για το που να πάμε και πως. Γι’ αυτό οργανώνουμε το συνδικάτο, την ομοσπονδία με αποκλειστική βάση την υπεράσπιση του  βοιωτικού επιπέδου, την πιο πλατειά ενότητα αλλα θα πούμε ταυτόχρονα οτι  όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν εκεί. Υπάρχουν οι ιδέες και οι πολιτικές της νίκης όπως υπάρχουν και αυτές της ήττας ή της επιδίωξης ενός κακού συμβιβασμού με τους δανειστές. Στα πλαίσια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση του ΜΕΤΑ, να τελειώνουμε επιτέλους απο τις προσωπικές πολιτικές. Μοιράζαμε λοιπόν σαν αυτό που είμαστε, προκήρυξη του ΜΕΤΑ, τμήμα της παρέμβασης μας σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η δράση των συντρόφων της Δ.Ε.Α υπονομεύει την «αντίσταση σε Τρόικα και Δ.Ν.Τ. ? Λίγη τσίπα δεν έμεινε ? εδω ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Ενω ο Παναγόπουλος που ζήτησε ραντεβού με τον Ραιχενμπαχ, τη νέα αρχή, είναι τμήμα του κινήματος. Λείπετε πολύ καιρό απο την οργανωμένη παλη και απολέσατε οργανωτικό και πολιτικό ήθος.

4. Το Συντονιστικό Σωματείων-Φορέων –Συλλόγων  δεν είχατε καμία συμμετοχή, ούτε ενάντια στο φόρο επιτηδεύματος, ούτη  ενάντια στα χαρατσια της Δ.Ε.Η που επίσης οργανώθηκε απο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισαν τη συμμετοχή των Δ.Σ τους και δημοσίων και μή, ούτε καν στην οργανωτικότητα των διαδηλώσεων. Το πολύ σε δύο αφίσες τις οποίες δεν πληρώσατε κιόλας. Εσείς δεν είστε για Συντονιστικά, αυτα τα κάνουν άλλοι και ακολουθείτε ουραγοί στην καλύτερη  περίππτωση. Αφού ψιλοδουλέψατε το παραμύθι κόκκινος δήμαρχος για να φτιάξτε σύστημα εκλογικής υποστήριξης για τα κομματικά πόστα, τραβήξατε το χαλάκι και ο κόκκινος έγινε ροζ όπως είχε συμφωνηθεί απο την αρχή.

Λυπάμαι για το παρόν, αλλα δεν μου άφησαν περιθώρια. Ελπίζω να μην πιστεύετε οτι μιλάτε στο όνομα των υπαλλήλων. Μην φορτώνετε στην ΑΔΕΔΥ τις εσωκομματικές μικρότητες και αυτο το κάνατε ήδη εσείς και έχετε πλήρη την ευθύνη. 

*Μέλιος Παντελής, μέλος Ο.Μ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ