Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ... 42χρονος πατέρας δύο παιδιών

«Ως πότε θα μετράμε αδικοχαμένα θύματα. Ως πότε θα αδιαφορούν», τονίζουν οι εργαζόμενοι του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ, «Ο Σπάρτακος». Όπως αναφέρει ο "Σπάρτακος": "Την ώρα που η συγκυβέρνηση της εθνικής παρακμής προσπαθεί να μετρήσει τα "υπέρ" από την ενέργεια της επίταξης των εργαζόμενων και την πρώτη κίνηση ξεπουλήματος της ΔΕΗ, εμείς στη Δυτική Μακεδονία -στην ενεργειακή καρδιά της χώρας- μετράμε έναν ακόμα νεκρό. Έναν ακόμα άνθρωπο, θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας.....
και της πίεσης που υπάρχει διάχυτη στους χώρους δουλειάς σε ολόκληρη τη ΔΕΗ.

Σκληρή στάθηκε η μοίρα (πολύ σκληρή) στο χώρο των Σκληρών του Νοτίου Πεδίου για τον 42χρονο συνάδελφο -πατέρα δύο ανήλικων τέκνων- που υπήρξε το άδικο θύμα ενός ακόμα ατυχήματος στο συγκεκριμένο χώρο. Είναι άδικο για τους εργαζόμενους. Είναι άδικο για τις οικογένειές μας να εξακολουθούν να υφίστανται συνθήκες που θέτουν (καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό) σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Είναι άδικο την εγκληματική στάση της Κυβέρνηση και την αδυναμία της Διοίκησης να την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και μάλιστα ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιτακτικά και ξεδιάντροπα ζητά από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πληροφορηθεί ποια είναι τα "προνόμια" των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου και γνωρίζοντας πολύ καλά το ανείπωτο μέγεθος της οδύνης, θα δίνει πάντα αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή".


Το μεροκάματο του τρόμου

Υπενθυμίζουμε ότι στις 14/2/2014 είχε συμβεί θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στις 21/2/2014 σοβαρός τραυματισμόστο ορυχείο Αμυνταίου και στις 17/3/2014 σοβαρός τραυματισμός στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και άλλοι πέντε τραυματίες σε πιο ελαφριά κατάσταση. Επίσης στις 30/6/2014 σοβαρός τραυματισμός αλλοδαπού που εργάζονταν σε εργολαβικό συνεργείο στη Μεγαλόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ