Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων γύρισε 30 χρόνια πίσω – έκθεση σοκ της ΓΣΕΕ

Τριάντα χρόνια πίσω έχει γυρίσει η αγοραστική δύναμη των πραγματικών, μέσων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ. Η μελέτη καταγράφει τις επιπτώσεις στις αγορά εργασίας κατά την περίοδο 2010-2013, σύμφωνα με την οποία ο μέσος...
πραγματικός μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, είναι στα 750 με 800 ευρώ μεικτά, από 1100 που ήταν στην αρχή της κρίσης, μείον 23%.


Σύμφωνα με την έκθεση ακόμα πιο δραματικές ήταν οι συνέπειες της κρίσης στους κατώτατος μισθούς, οι οποίοι από τα 751 ευρώ έπεσαν στα 580 ευρώ μεικτά για άνω των 25 ετών, δηλαδή πτώση 22%. Για τους κάτω των 24 ετών από τα 751 ευρώ, ο κατώτατος μισθός πήγε στα 510, δηλαδή πτώση 32%.

Η έρευνα της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών, με τις μειώσεις που έχουν υποστεί βρίσκονται στα επίπεδα του 1980.

Με τον σημερινό κατώτατο μισθό, μπορεί κάποιον να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που αγόραζε στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Την ίδια ώρα, η έρευνα εκτιμά πως περίπου 850.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστερήση από 1 μήνα έως και 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ