Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ποιος θα κηρύξει τον ΕΝΦΙΑ αντισυνταγματικό, ώστε να μην τον πληρώσουμε;

Όλοι πλέον οι δικηγόροι της χώρας με πρώτο τον Πρόεδρο των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Αλεξανδρή, όλοι σχεδόν οι καθηγητές νομικών του Πανεπιστημίου, πολλοί βουλευτές, αλλά και οι ίδιοι οι εφοριακοί δηλώνουν δημόσια ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός.
Αφού λοιπόν ο ΕΝΦΙΑ είναι...αντισυνταγματικός, τότε εμείς οι πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι (όχι απλά δικαιούμαστε) να μην πληρώσουμε τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, εφαρμόζοντας σωστά το Σύνταγμα με βάση το άρθρο 120 του ίδιου του Συντάγματος, το οποίο αφήνει στη λαϊκή αντίσταση την τήρηση του Συντάγματος.

Όμως η κυβέρνηση θα αντιτείνει ότι μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να κρίνει τον ΕΝΦΙΑ αμετάκλητα αντισυνταγματικό. Κάτι τέτοιο θα ίσχυε μόνο αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη. Αλλά τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δυστυχώς σε μας, το πολιτικό σύστημα δεν θέλει να υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Έτσι ο έλεγχος της συνταγματικότητας είναι διάχυτος, δηλαδή ουσιαστικά ανύπαρκτος. Επιτρέπει στην εκάστοτε κυβέρνηση να προβαίνει σε αντισυνταγματικές ενέργειες και να θεσπίζει αντισυνταγματικούς νόμους και στη συνέχεια να κερδίζει όσο χρόνο θέλει και να μετέρχεται ένα σωρό νομικά τεχνάσματα, μέσα από μια δαιδαλώδη και χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να ακυρώνει στην πράξη τον όποιο έλεγχο συνταγματικότητας.

Ποιος λοιπόν θα πει επίσημα στο λαό, ότι πρέπει να αντισταθεί στην παραβίαση του Συντάγματος, με την μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ; Τα συστημικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε λέξη. Να πληρώσουμε ή να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Βέβαια, όσες λαϊκές αντιστάσεις έγιναν στην ιστορία, δεν περίμεναν επίσημες θεσμικές πιστοποιήσεις.

1 σχόλιο :

  1. Αληθεια? Πρεπει να βρεθει καποιος που θα δωσει μαχη για ολους εμας τους αραχτους?

    Γιατι? Εμεις δεν ξερουμε αν πρεπει ή δεν πρεπει, αν αντεχουμε ή δεν αντεχουμε, να πληρωσουμε?

    Ποσοι πρεπει ακομα να πηδηξουν απο τα μπαλκονια, να πεταχτουν στο δρομο, ή να πεθανουν επειδη ειχαν την ατυχια να νοσησουν απο "κοστοβορα" αρρωστεια?

    Ποτε θα πουμε : ΦΘΑΝΕΙ!!!!!

    Αλλα, συμφωνα με το φιλο που εγραψε το αρθρο, ειμαστε ενας λαος, που ποτε δεν "μεγαλωσε"! Ποτε δεν εγινα "ενηλικας" με ολες τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα που σημαινει αυτο.

    Ειμαστε ενας λαος, του "νηπιαγωγειου"! Καποιος παντα πρεπει να μας λεει τι πρεπει και δεν πρεπει.

    Κανεις βεβαια, δεν υποχρεωνει αυτον τον "καποιον" να μας "συμβουλευει" κατα πως συμφερει εμας, και οχι τον "συμβουλατορα"!

    Α! ρε φουκαρα νεοελληνα! Ενα "λεμονι" εισαι στον τεραστιο "λεμονοστιφτη" που εχει στηθει στη χωρα μας. Αυτη ειναι μονη σου χρησιμοτητα, ο μονος λογος υπαρξης σου. Οταν σταματησεις πια να βγαζεις "ζουμι", ............ξερεις τι σε περιμενει.......... οπως και ολες τις στιμμενες λεμονοκουπες!

    Περιμενε λοιπον, καποιος να κανει αυτο δεν εννοεις να κανεις εσυ, ή απλα μεινε στο καφασι με τα "λεμονια" περιμενοντας τη σειρα σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ