Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι υδρογονάνθρακες της Δυτικής Ελλάδας μείζον θέμα σύσκεψης στο Υ.Π.Ε.Κ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα    τηλ.: 2610-490335-6
 fax: 2610-490359
Τρίπολη  τηλ.:2713-601007
    fax: 2710-232383
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597
 fax: 26610-44424                Πάτρα, 16-9-2014
Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του Υπουργού, Γιάννη Μανιάτη και τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου και...
Σωκράτη Αλεξιάδη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Κωνσταντίνου Τριάντη και των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, παραβρέθηκε  ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι., Γιώργος Διδασκάλου.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και αναλύθηκαν μια σειρά σημαντικών θεμάτων της κυβερνητικής πολιτικής, όπως: Η λειτουργία και η ανασυγκρότηση των δασικών υπηρεσιών, η πορεία εξέλιξης και ολοκλήρωσης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, η οργάνωση των χρήσεων γης, οι πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στις κοινωνικές δομές και ο καλύτερος και πληρέστερος συντονισμός υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Σημαντικό μέρος της σύσκεψης κάλυψε η ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και ειδικά των υδρογονανθράκων, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας.
Κατόπιν αιτήματος δε του κ. Διδασκάλου, αποφασίστηκε, σε σύντομο χρόνο, να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του κ. Μανιάτη στην Πάτρα, όπου σε ειδική συνάντηση, που θα διοργανώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, θα παρουσιαστεί δημόσια η αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, σε σχέση με την πορεία εξόρυξης των υδρογονανθράκων.
Τέλος, στη σύσκεψη προγραμματίστηκε μια σειρά τεχνικών συναντήσεων, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, σχετικά με την ανάληψη συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών για ζητήματα που χρίζουν άμεσης διευθέτησης.
Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Διδασκάλου παρέστη στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση στην Πολεμική και στην Πολιτική Αεροπορία, με στόχο το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και ως πολιτικό από τον επόμενο χρόνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ