Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ Τ.Ο.Ε.Β. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: «Εγγειοβελτιωτικά Έργα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Παναιτωλίου»
Το αρδευτικό δίκτυο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Παναιτωλίου (που εξυπηρετεί τις περιοχές Παναιτωλίου, Καινουργίου, Ν. Αβώρανης και Μαύρικα Αγρινίου) έχει κατασκευαστεί εδώ και... 45 περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα (διαρροές νερού, ζημιές στις καλλιέργειες των παραγωγών κλπ.).

Κατόπιν των ανωτέρω, κρίνεται επιβεβλημένος ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων και των εγγειοβελτιωτικών υποδομών, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Παναιτωλίου έχει υποβάλει αρμοδίως προτάσεις για την αναμόρφωση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή δικαιοδοσίας του, με στόχο την εκπόνηση των σχετικών μελετών (γεωργοτεχνικών, γεωργοοικονομικών) και εν τέλει την έναρξη κατασκευής των αναγκαίων έργων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκπόνησης των αναγκαίων μελετών για τον εκσυγχρονισμό – βελτίωση των αρδευτικών δικτύων του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου; 

- Πως σκοπεύετε να χρηματοδοτήσετε τα εγγειοβελτιωτικά έργα του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου; 

- Υπάρχει ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων του Τ.Ο.Ε.Β. Παναιτωλίου; 

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάριος Σαλμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ