Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Καπνικά προϊόντα:Οι φόροι καταστρέφουν την νομιμότητα !

Το 22% της αγοράς καπνικών προϊόντων πωλείται παράνομα στην χώρα μας ποσοστό από τα υψηλότερα της ΕΕ. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ αυτό συνετέλεσε η αύξηση της φορολογία κατά 63% την τελευταία....πενταετία. Το ίδιο διάστημα οι νόμιμες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 36%.
Η ανάλυση αποσκοπεί στην εξέταση της δημοσιονομικής αποτελεσματικότητας του υφιστάμενου πλαισίου φορολόγησης των καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την επίπτωση των φορολογικών αλλαγών στις τιμές, στη ζήτηση των επιμέρους κατηγοριών καπνικών προϊόντων και στο μέγεθος της μη νόμιμης αγοράς. 
Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται η πορεία των φορολογικών εσόδων από τα καπνικά προϊόντα για την περίοδο 2014-2016, τόσο υπό την υπόθεση διατήρησης του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος, όσο και υπό εναλλακτικά σενάρια φορολόγησης των καπνικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ