Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λαθροθήρες ξυλοκόπησαν θηροφύλακες στα Άγραφα

Σοβαρό περιστατικό λαθροθηρίας με επίθεση σε θηροφύλακες έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στα ορεινά Άγραφα σε περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας.
Όπως καταγγέλλουν οι θηροφύλακες σε έλεγχο λαθροθηρίας στην περιοχή "Τρία σύνορα" των Αγράφων οι ίδιοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση απο τους λαθροθήρες όπου ακολούθησε συμπλοκή με χειροδικίες και γροθιές που αποτέλεσμα είχαν να υποστούν...πολλαπλά τραύματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κ.Σ. Δυτ. Ευρυτανίας την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ζ’ ΚΟΘ - από τους Κ.Σ. Καρδίτσας και Μουζακίου - ενώ εκτελούσαν περιπολία ρουτίνας νωρίς το πρωί στην ευρύτερη ορεινή περιοχή κοντά στα γεωγραφικά όρια Ευρυτανίας, Άρτας και Καρδίτσας (Τρία Σύνορα), άκουσαν και είδαν σκυλιά να κυνηγούν σε μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από το Δ.Δ. Τροβάτου του Δήμου Αγράφων.
Μετά από δίωρη παρακολούθηση οι δύο θηροφύλακες εντόπισαν δύο (2) άτομα να κυνηγούν παράνομα λαγό. Μόλις ολοκλήρωσαν το κυνήγι τους και ενώ επέστρεφαν στο επιμελώς κρυμμένο αυτοκίνητό τους, οι θηροφύλακες ξεκίνησαν να τους προσεγγίζουν και όταν οι λαθροκυνηγοί τους αντιλήφθηκαν, έκρυψαν τα όπλα και τα φυσίγγια τους σε παρακείμενο θάμνο.
Μετά την ολοκλήρωση του αρχικά τυπικού ελέγχου και ενώ οι λαθροθήρες, υποστήριζαν ότι έκαναν εκπαιδευτικό κυνήγι λαγού και ότι δήθεν δεν είχαν όπλα και φυσίγγια, ένας εκ των θηροφυλάκων μετά από ολιγόλεπτη έρευνα βρήκε το σημείο που είχαν κρύψει τα όπλα τους και τους τα παρουσίασε.

Τελικά οι δύο λαθροθήρες παραδέχτηκαν ότι κυνηγούσαν παράνομα και οι θηροφύλακες προέβησαν στις δέουσες ενέργειες. Λόγω του γεγονότος όμως ότι το συμβάν είχε λάβει χώρα εντός των ορίων του Δήμου Αγράφων που αποτελεί χώρο ευθύνης του Κ.Σ. Δυτικής Ευρυτανίας που είναι μέλος της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε., οι δύο προαναφερόμενοι θηροφύλακες αφού πρώτα ενημέρωσαν τον θηροφύλακα του Συλλόγου μας Αθανάσιο Ντάλλα, τον ανέμεναν προκειμένου να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και να προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Οι δύο λαθροθήρες, επικαλούμενοι κούραση αποχώρησαν για κοντινό χωριό και οι δύο θηροφύλακες κατευθύνθηκαν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για να συναντηθούν με τον θηροφύλακα του Συλλόγου μας Αθανάσιο Ντάλλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών θηροφυλάκων και ενώ συμπλήρωναν τα απαραίτητα έγγραφα, εμφανίστηκαν στο χώρο τρία (3) άγνωστα στους θηροφύλακες άτομα οι οποίοι απαίτησαν από τον θηροφύλακα Αθανάσιο Ντάλλα, να μην προβεί σε μήνυση και κατάσχεση των όπλων.
Ο θηροφύλακας του Συλλόγου μας βεβαίως αρνήθηκε και τότε δέχτηκε όπως και οι άλλοι δύο θηροφύλακες, απρόκλητη επίθεση και ακολούθησε συμπλοκή με χειροδικίες και γροθιές που αποτέλεσμα είχαν να υποστούν τραύματα και να τους σκιστούν ρούχα τους.

Αφού κατάφεραν να απεμπλακούν από το επεισόδιο, οι θηροφύλακες ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία όμως ήταν αδύνατο να επενέβη λόγω της μακρινής απόστασης. Οι θηροφύλακες κράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου των τριών ατόμων που τους επιτέθηκαν και την επόμενη ημέρα ο κος. Ντάλλας κατέθεσε μήνυση για το συμβάν της επίθεσης και της λαθροθηρίας. Στη συνέχεια η αστυνομία εντόπισε τους δράστες και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα ακολούθησε προσαγωγή τους με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας με το οποίο ήταν σε επαφή ο θηροφύλακας όπως και η αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, θέλει να τονίσει την αταλάντευτη θέση του για πάταξη της λαθροθηρίας και των φαινομένων επίθεσης προς τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και καλεί τα μέλη του να ακολουθούν τις οδηγίες τους κατά τον έλεγχο και να επιδεικνύει πνεύμα συνεργασίας μαζί τους. Οφείλουμε δε να συγχαρούμε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και ιδιαίτερα τον θηροφύλακα του Συλλόγου μας Αθανάσιο Ντάλλα, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης του και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετώπισε το δυσάρεστο συμβάν στο οποίο ενεπλάκην.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ