Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μια νέα απόπειρα "εξημέρωσης" της Αριστεράς εν μέσω πανικού

του system failure

Το συστημικό κατεστημένο βρίσκεται ξανά σε πανικό εν όψει πιθανών εθνικών εκλογών. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εκπρόσωποι της τραπεζομιντιακής δικτατορίας στην Ελλάδα, άρχισαν πάλι τη γνωστή προπαγάνδα μέσα από τις συχνότητες της διαπλοκής που κατακλύζουν την Ελληνική επικράτεια (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/08/blog-post_25.html), με τα γνωστά κλισέ του τύπου "δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα", "να μην ρίξουμε την καρδάρα με το γάλα τώρα που η χώρα ανακάμπτει", "που θα βρει τα λεφτά ο...
ΣΥΡΙΖΑ" και άλλα τέτοια γραφικά.
Δεν υπάρχει βεβαίως πουθενά καμία ανάκαμψη, καμία προοπτική βελτίωσης στον ορίζοντα και στην πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το μόνο που ενδιαφέρει την τωρινή κυβέρνηση-μαριονέτα, είναι να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία μέχρι το 2016 για να ολοκληρώσει το πείραμα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την νεοφιλελεύθερη ατζέντα των δανειστών.
Το γεγονός της ωμής κυβερνητικής παρέμβασης ώστε να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το Σάββατο, που οδήγησε σε σειρά παραιτήσεων στελεχών του κυβερνητικού εργαλείου προπαγάνδας που λέγεται ΝΕΡΙΤ, αποτελεί ένα ακόμα σημάδι του κυβερνητικού πανικού που φαίνεται να κλιμακώνεται όσο μεγαλώνει η πιθανότητα εθνικών εκλογών.

Αντί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η παραπαίουσα κυβέρνηση φρόντισε να επιβεβαιώσει στη συνέχεια τον πανικό της με άστοχες κινήσεις. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε νέα ωμή παρέμβαση Σαμαρά προς τα συστημικά μίντια για να "τρολάρουν" ουσιαστικά τον Τσίπρα (http://www.tvxs.gr/news/ellada/prothypoyrgika-tilefona-se-idiotika-kanalia-gia-na-min-metadothei-i-omilia-tsipra), ενώ η εσπευσμένη κίνηση Βενιζέλου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών (για δεύτερη φορά), είναι ένα σαφές σημάδι απόγνωσης.

Όλα αυτά είναι θετικά σημάδια, γιατί δείχνουν ότι το σύστημα δεν μπόρεσε ακόμα να φέρει στα μέτρα του την Αριστερά, που φαίνεται αποφασισμένη να ακολουθήσει τη δική της πολιτική και να αποκαταστήσει την πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι, ένα κομμάτι του τραπεζομιντιακού κατεστημένου είναι έτοιμο να εγκαταλείψει το κυβερνητικό καράβι για να προσκολληθεί σε έναν μελλοντικό αντιμνημονιακό συνασπισμό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην χάσει την επαφή με την εξουσία, ενώ ένα άλλο - μάλλον το μεγαλύτερο - είναι αποφασισμένο να πολεμήσει με όλα τα μέσα μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς, ώστε να την φέρει μπροστά σε αδιέξοδο και είτε να την αναγκάσει να διολισθήσει σε "ταπεινωτικούς" συμβιβασμούς, είτε να την αποκαθηλώσει, για να αναλάβουν και πάλι οι "φίλιες" νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Οι εξαγγελίες Τσίπρα, πέρα από την ουσία της υπόθεσης, αποτελούν και μια καλή κίνηση τακτικής, γιατί εκ των πραγμάτων φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία είναι υποχρεωμένη να συγκρουστεί πραγματικά με την Τρόικα παίζοντας το τελευταίο της χαρτί εν όψει "απειλής" εθνικών εκλογών. Υποχρεώνουν όμως και τους βουλευτές με το πιο φιλολαϊκό προφίλ να συγκρουστούν ανοιχτά με εκείνους που είναι ταγμένοι πιστά στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, φέρνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στον ήδη ετοιμόρροπο κυβερνητικό συνασπισμό.

Όμως επειδή η παρούσα κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη "αποστολή", που είναι να ολοκληρώσει το πείραμα στην Ελλάδα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα, προκειμένου να παραδώσει ένα τοπίο ολοκληρωτικής καταστροφής σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html), ώστε να την αναγκάσει να υποχωρήσει ατάκτως σε πολλές από τις εξαγγελίες της και, ενδεχομένως, να εγκαταλείψει γρήγορα την εξουσία, παραδίδοντάς την σε δήθεν καινούργια πολιτικά μορφώματα (π.χ. Ποτάμι) - κατασκευάσματα του συστημικού κατεστημένου, προκειμένου να αναλάβουν την ολοκλήρωση του πειράματος.

Η συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις εξαγγελίες Τσίπρα, είχε τα χαρακτηριστικά ενός συστημικού κόμματος εξουσίας. Ενδεχομένως το σύστημα να το έχει πάρει απόφαση και να συνεχίζει την επιχείρηση "ρετουσαρίσματος" της Αριστεράς (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/01/blog-post_28.html) προκειμένου να την φέρει - όσο το δυνατόν - στα δικά του μέτρα.

Όμως, ασχέτως με το τι διαδίδουν οι διάφοροι παπαγάλοι, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που θέλει να γλιτώσει από την καταστροφική νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να δει μια Αριστερά να μεταλλάσσεται, όπως έγινε με το πάλαι ποτέ "Σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ και τα "Σοσιαλδημοκρατικά" Ευρωπαϊκά κόμματα, καταντώντας και αυτή δέσμια των διαφόρων τραπεζικών και επιχειρηματικών λόμπι.

Οι συνθήκες και τα μεγέθη είναι τέτοια, που η Αριστερά στην Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αλλάξει την έκβαση του ταξικού πολέμου υπέρ της πλειοψηφίας. Μπορεί όμως να δώσει το σύνθημα για μια γενική άνοδο της Αριστεράς στην Ευρώπη, που θα μπορούσε, σε πρώτη φάση, να ανακόψει την πορεία της προς την νέα, βάρβαρη Φεουδαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ