Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Πρέπει να δοθεί άμεση λύση με τον δημοτικό φωτισμό

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να δείξει γρήγορα δείγματα γραφής
Με αφορμή το πρόβλημα που υφίστανται εμπορικοί δρόμοι της πόλης του Αγρινίου, με την έλλειψη δημοτικού φωτισμού, ένα θέμα που ανέδειξε η “Σ” στο φύλλο της Πέμπτης, με αποτέλεσμα οι έμποροι να εκφράζουν την αγανάκτηση....
για την αδιαφορία που υφίστανται τόσα χρόνια. Το πρωί της Πέμπτης στον ΔΥΤΙΚΑ FM 96.1 και την εκπομπή “Ανθρώπων Έργα” ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης μίλησε και χαρακτηριστικά δήλωσε: “Είναι ένα γεγονός που τείνει να γίνει πρόβλημα και έχει πάρει διαχρονικό χαρακτήρα. Παρότι ο εμπορικός πυρήνας του κέντρου της πόλης τα τελευταία 10 και περισσότερα χρόνια έχει μπει σε προγράμματα ανάπλασης και ανακατασκευής, όπως δρόμοι και πεζοδρόμια, στον σχεδιασμό και την μελέτη υπήρξαν σοβαρότατες παραλείψεις. 
Εκτός από τους δρόμους που αναφέρατε (Τσικνιά, Πλατεία Ειρήνης) υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που δεν έχουν μπει σε έναν σχεδιασμό ανάπλασης και δεν έχει προβλεφθεί δημοτικός φωτισμός. Το πρόβλημα το είχαμε εντοπίσει και αναφέρει και σε συναντήσεις που είχαμε κάνει με την προηγούμενη δημοτική αρχή και σε προφορικό επίπεδο και πάντα εισπράτταμε τις διαβεβαιώσεις πως θα αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο. Μπαίνουμε αισίως στο 2015 και μετά από τόσα χρόνια οι δρόμοι εξακολουθούν να παραμένουν θεοσκότεινοι και όταν η αγορά είναι κλειστή μπορεί ο κάθε διερχόμενος να αντιληφθεί το σοβαρότατο πρόβλημα. Κεντρικοί δρόμοι του εμπορικού κέντρου ουσιαστικά φωτίζονται από τις βιτρίνες ή την λειτουργία των καταστημάτων. Για πρακτικούς αλλά και αισθητικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την διέλευση των πολιτών και την ασφάλεια των επιχειρήσεων, πρέπει να δοθεί άμεση λύση. Είχαμε θέσει το ζήτημα από το 2009 εισπράττοντας τις διαβεβαιώσεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση σε κανένα επίπεδο δημοτικού φωτισμού σε κανέναν από αυτούς τους δρόμους. Υπάρχουν και άλλες παραλείψεις που έχουν να κάνουν με ζητήματα των πεζοδρομίων όπως αποχετευτικά αλλά και κακοτεχνίες στους εν λόγω δρόμους που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί πρόσφατα και δεν δικαιολογούν τέτοιες παραλείψεις.

Ευελπιστούμε χωρίς να είναι καταγγελτικός ο λόγος μας, με την νέα Δημοτική Αρχή, πως θα βρεθούν οι λύσεις που οφείλουν και πρέπει να είναι και άμεσες τουλάχιστον 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ
για τον δημοτικό φωτισμό. Ακόμα και για τον επισκέπτη, όπου στην πόλη μας τείνει να γίνει φαινόμενο προς αναζήτηση, δεν αρμόζει στην εμπορική πόλη αυτή η εικόνα όταν πέφτει το σούρουπο και ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Θα μπορούσε η κουβέντα να πάει πιο μακρυά και να δούμε ποιος μελέτησε, ποιος ενέκρινε τις μελέτες και ποιος παρέλαβε τα έργα. Σε όλες τις σύγχρονες αναπλάσεις σε όλες τις σύγχρονες πόλεις του κόσμου από εκεί ξεκινάμε. Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο. Στο Αγρίνιο δεν προβλέφθηκε και υπάρχει μια ολιγωρία πολλά χρόνια στο να αποκατασταθεί με κάποιο τρόπο το πρόβλημα”

Αναφορικά με την αγανάκτηση των εμπόρων για το πρόβλημα του δημοτικού φωτισμού ο κ. Μπεσίνης ανέφερε πως “είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια ένα αίτημα τόσο σοβαρό να πέφτει διαρκώς στον κάλαθο των αχρήστων. Αγνοούν μια ολόκληρη επαγγελματική και κοινωνική ομάδα όπου ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός στηρίζεται σε αυτή; Δεν μιλάμε για έναν δρόμο ή έναν παράδρομο 20 μέτρων αλλά για πολλούς δρόμους στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Την ίδια βαρύτητα θα έδινα ακόμα και αν μιλάγαμε για την τελευταία λάμπα στις παρυφές του αστικού ιστού γιατί ο δημοτικός φωτισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό από την μεταπολεμική Ελλάδα και μετά. Είναι λόγοι ασφάλειας αλλά και βιωσιμότητας της περιοχής και όταν μιλάμε για το εμπορικό κέντρο της “πόλης-αγοράς” καταλαβαίνετε για πόσο σοβαρό ζήτημα μιλάμε που υπάρχει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά και η νέα πρέπει να δείξει δείγματα γραφής άμεσα. Οι συνάδελφοι έμποροι εξοργίζονται και είναι απολύτως φυσιολογικό και εντελώς δικαιολογημένο. Ευχαριστώ για το βήμα γιατί με τις προσπάθειες από την εφημερίδα “Σ” και το ραδιόφωνο αναδεικνύονται ζητήματα και είναι μια βοήθεια ώστε να δοθούν λύσεις. Ευελπιστούμε και περιμένουμε και από την νέα αρχή να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς”


Άλκης Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ