Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "ΘΑ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ"

«ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Τις τελευταίες μέρες η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχει δεχτεί σειρά καταγγελιών από πάμφτωχη λαϊκή οικογένεια που το στρατευμένο παιδί της όχι μόνο δεν έχει πάρει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση όπως δικαιούται για συγκεκριμένους οικονομικούς λόγους και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλά συστηματικά εμπαίζεται, τυραννιέται και μάλιστα πλέον η υγεία του και....
ενδεχομένως η ίδια του η ζωή αντιμετωπίζει τεράστιο κίνδυνο.
Χωρίς ίχνος υπερβολής παρουσιάζουμε τα συμβάντα, αφενός για να γίνει κατανοητό από το σύνολο της κοινωνίας το τι μεγέθους απειλή για την νεολαία αποτελεί η υποχρεωτική στράτευση, αλλά και για να Απαιτήσουμε την Άμεση Παρέμβαση του ΓΕΣ.

Ο συνάδελφος στρατιώτης Νίκος παρουσιάζεται στο «μαύρο» ΚΕΝ Μεσολογγίου στις 8/10/2014 και αμέσως γνωστοποιεί στους αρμόδιους ότι αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία σοβαρό πρόβλημα υγείας: μόλις κρυώσει εκδηλώνονται κρίσεις άσθματος και απαιτείται χορήγηση οξυγόνου και κατάλληλα θεραπεία.
Ο φιλάσθενος συνάδελφος θα ασθενήσει την τρίτη μέρα της παρουσίας του στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και αμέσως θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς ότι χρειάζεται νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και θα νοσηλευτεί έως τις 23/10/2014. Εκεί θα γίνει ιατρική γνωμάτευση που θα χαρακτηρίσει την σωματική του ικανότητα και ο στρατιώτης κρίνεται ακατάλληλος για υπηρεσίες-σκοπιές-αγγαρείες κλπ. για να το πούμε απλά.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και καθώς ο ίδιος δε μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατ’ εξαίρεση μετάθεση, η οικογένεια του προσπαθεί με αγωνία –καθώς οι μέρες περνούν και κινδυνεύει να πάρει μετάθεση σε μακρινή μονάδα της παραμεθορίου-, να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΚΕΝ Μεσολογγίου και την Στρατολογία του ΚΕΝ.
Η οικογένεια όμως πέφτει θύμα εμπαιγμού, αδιαφορίας,  παραπλάνησης καθώς όποτε η μητέρα συνομιλεί με τη Γραμματεία της Διοίκησης, είτε το τηλέφωνο του διοικητή δεν απαντά, είτε είναι εκτός λειτουργίας, ενώ λένε ψέματα ότι το ζήτημα της κατ΄ εξαίρεση μετάθεσης πρέπει να ρυθμιστεί από τη μονάδα που θα σταλεί το παλικάρι μετά το ΚΕΝ!
Όταν η οικογένεια καταφέρνει να συνομιλήσει με την Στρατολογία της πόλης του Μεσολογγίου, Λοχαγός αναλαμβάνει να ενημερώσει, έτσι απλά, ότι έχει βγει η μετάθεση και επιρρίπτει την ευθύνη στους γονείς που δεν έστειλαν τα χαρτιά έγκαιρα…. Αφού λοιπόν η Στρατολογία του ΚΕΝ Μεσολογγίου, η Γραμματεία της Διοίκησης του ΚΕΝ Μεσολογγίου και ο διοικητής δεν έπραξαν το παραμικρό, ότι δηλαδή προβλέπεται και όχι χάρη, φόρτωσαν την ευθύνη στην οικογένεια και το ΓΕΣ, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) ήρθε να ολοκληρώσει τον Παραλογισμό στέλνοντας τον στρατευμένο στην ΣΥΜΗ!!!
Θέτοντας την υγεία του αλλά και την ζωή του σε θανάσιμο κίνδυνο. Είναι γνωστό ότι στο στρατόπεδο της Σύμης και συνολικά στο νησί, όχι μόνο δε μπορεί να παρασχεθεί η ιδιαίτερη φροντίδα στον συνάδελφο, αλλά ουσιαστικά οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι Ανύπαρκτες. Η σύνδεση του νησιού με τη Ρόδο γίνεται με φέρυ μποτ αραιά και που, ενώ το χειμώνα οι άσχημες καιρικές συνθήκες ουσιαστικά αποκόπτουν το νησί για μέρες.    
Ο συνάδελφος καλείται να κάνει τα χαρτιά του ζητώντας κατ΄ εξαίρεση μετάθεση από την Σύμη, μια διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα, χωρίς να υπολογίζουν το οικονομικό κόστος για την οικογένεια του που αντιμετωπίζει ακραία οικονομικά προβλήματα. Επίσης,  ο Στρατός έστειλε τον συνάδελφο σε μια μονάδα που είναι σίγουρο ότι θα επιβαρύνει την υγεία του και ταυτόχρονα χωρίς να εξασφαλίζει τους όρους αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων υγείας του.
Εμείς καλούμε τον ΑΓΕΣ Μανωλά να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο ακραίο και επικίνδυνο ζήτημα.
Επίσης, είναι καιρός πιστεύουμε ο ΑΓΕΣ Μανωλάς να αντιμετωπίσει το θέμα της διοίκησης του ΚΕΝ Μεσολογγίου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ