Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Δεν απαντά επί της ουσίας το υπουργείο Γεωργίας για τις ζημιές στα αμπέλια και τις ελιές της Λευκάδας και τον καταρροϊκό πυρετό που αφανίζει τα αιγοπρόβατα

Η Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τις ζημιές από περονόσπορο και ακαρπία σε αμπελοκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες στην ορεινή Λευκάδα συζητήθηκε στη Βουλή.
Είχε προηγηθεί η συζήτηση άλλων Ερωτήσεων βουλευτών της συμπολίτευσης σχετικά με τον καταρροϊκό πυρετό που αφανίζει τα αιγοπρόβατα, όπου οι ερωτώντες στην ουσία έδωσαν τη δυνατότητα στον υφυπουργό, Π. Κουκουλόπουλο να πει ότι καταγράφονται όλα τα...περιστατικά και ότι θα αποζημιωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι.
Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ για να αναπτύξει την Ερώτησή του, αναφέρθηκε στην προηγούμενη συζήτηση, επισημαίνοντας στον υπουργό ότι η καταγραφή των περιστατικών δεν μπορεί να γίνει «γιατί έχετε διαλύσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες», επισημαίνοντας ότι στην Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, με μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων έχουν απομείνει μόνο 10 κτηνίατροι που αν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πληρώνουν και από την τσέπη τους για να μετακινηθούν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. 
Σχετικά με τις αμπελοκαλλιέργεις και τις ελαιοκαλλιέργειες της ορεινής Λευκάδας ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την ολοκληρωτική καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί «το λησταρχείο που λέγεται ΕΛΓΑ» δεν καλύπτει τις ζημιές. Και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι ζημιές και αν προβλέπεται έγκαιρη τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για την κάλυψη όλων των ζημιών και του φυτικού κεφαλαίου από όλα τα αίτια και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Απαντώντας ο υπουργός απέφυγε κάθε τοποθέτηση για το ζήτημα της αποζημίωσης της φετινής σοδειάς, ενώ για τον ΕΛΓΑ παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική αλλαγή του κανονισμού.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο από τη συζήτηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ