Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Μπροστά στις εκλογές του σωματείου "Ένωση οικοδόμων Αγρινίου"

Η τριετής δράση μας μέσα στο σωματείο παρά τις αδυναμίες, στο εργατικό σχήμα μας, ανάδειξε στο βαθμό που μπορούσε  και ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε, έδωσε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, την μάχη για την ανάδειξη των προβλημάτων των οικοδόμων και γενικότερα της εργατικής τάξης. 
Στις δύσκολες συνθήκες  που ζούμε, την βάρβαρη συνεχιζόμενη επίθεση  της....
καπιταλιστικής κρίσης, των μνημονίων της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων, και εργατικών κατακτήσεων, της ανεργίας του 27 % της φτώχειας και εξαθλίωσης, των χαρατσιών της άγριας φορολόγησης, την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος της υγείας και παιδείας. 
Παρεμβήκαμε σε όλες τις πανεργατικές και πανοικοδομικές απεργίες με ταξικό πρόγραμμα στήριξης και ανατρεπτικό προσανατολισμό στην υπάρχουσα κατάσταση. Στις μεγάλες κινητοποιήσεις της τριετίας που διανύσαμε ,αναδείξαμε το πρόβλημα της ανεργίας που στον κλάδο μας ξεπερνά το 80% και την απόφαση για κατάργηση, των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο αποτελεί ζήτημα πάλης   σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση.

 Συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των άλλων κλάδων των εργαζομένων που αντιστέκονταν, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ με ανακοίνωση της εργατικής πάλης οικοδόμων. Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ για ρεύμα και νερό φτηνό που αποτελούν κοινωνικά αγαθά και όχι εμπόρευμα. Ενάντια στην διάλυση της υγείας , πρόσφατα συμμετείχαμε με φορείς της πόλης στις κινητοποιήσεις για  την υπολειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου και Μεσολογγίου, για πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη και θα αποτελεί έναυσμα για περαιτέρω κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Αφορά όλο τον λαό της περιοχής και όχι μόνο τους εργαζομένους του νοσοκομείου. Καλούμε τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου να πάρει θέση και να μην απέχει. 
    
 Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων στην δεκαετή και πλέον πορεία της απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και το αποδεικνύει καθημερινά. Με την παρουσία μας στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.,με την εκπροσώπηση μιας έδρας σε συνεργασία με το Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας (σωματείο τεχνικών ΔΕΗ), με σταθερή παρέμβαση στο σωματείο ένωση οικοδόμων (συνελεύσεις , διοικητικό συμβούλιο ).
Πολλές φορές μας συκοφάντησαν οι συνάδελφοι της άλλης  πτέρυγας (ΠΑΜΕ),μας αποκάλεσαν προβοκάτορες γιατί είχαμε διαφορετική ή ίδια άποψη, απαγόρευσαν να μοιράζουμε τις ανακοινώσεις μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις του σωματείου λόγω ΠΑΜΕ, παλαιότερα ξέσκισαν και το πανό της Εργατικής Πάλης Οικοδόμων . Το ίδιο κλίμα και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Εξυπηρετώντας τα παραταξιακά και κομματικά τους συμφέροντα, διασπούν την ενότητα της εργατικής τάξης και των οικοδόμων , αυτοπροβάλλονται ως οι μόνοι που διακατέχουν την αλήθεια και όλοι οι άλλοι εργάτες είναι εχθροί. Παρά τα θετικά στο πλαίσιο Πάλης των Οικοδόμων του ΠΑΜΕ με όσα προαναφέραμε, αρνούνται την ενότητα και την μετωπική πολιτική.

 Ξέρουμε, ότι για την εργατική τάξη,τον λαό,τους οικοδόμους τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ακόμα χειρότερα για τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προσπαθεί να ξεγελάσει τον λαό με παραμύθια για καλύτερες μέρες και τέλος των μνημονίων. Να ξεγελάσουν τον λαό και να αρπάξουν κανέναν ψήφο στις  βουλευτικές εκλογές που έρχονται για να σώσουν το τομάρι τους. Ξέρουμε ότι όποια κυβέρνηση θα υπάρξει στο μέλλον δεν θα λύσει μόνη της τα προβλήματα αν δεν υπάρχει η πίεση του εργατικού λαϊκού κινήματος και με τον κόσμο στον δρόμο. Αυτό το κίνημα είναι το μόνο ικανό  να αποκρούσει την βάρβαρη επιθετική τους πολιτική και να αποσπάσει κατακτήσεις υπέρ του λαού και της εργατικής τάξης ,να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της Ε.Ε., Δ.Ν.Τ, Τρόικα, κεφάλαιο. Να διαχωριστεί με τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό της Γ.Σ.Ε.Ε. που παρά την ήττα που δέχτηκε η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ διατηρούν ακόμα την πρωτιά και τον έλεγχο στη Γ.Σ.Ε.Ε. Το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στην αστική πολιτική και στην προώθηση των αντιδραστικών μέτρων.

 Η κατάσταση στην κοινωνία  και στην εργατική τάξη δεν είναι η καλύτερη.Την πολιτική αστάθεια που προκάλεσαν οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες  και τα ρήγματα που άνοιξαν μετά το 2012,τα διαδέχτηκε η απογοήτευση  και η ανάθεση για λύση κοινοβουλευτική, τα αστικά κόμματα έκαναν κυβερνητικό συνασπισμό,   μέτωπο απέναντι στην εργατική τάξη. 
Το εργατικό κίνημα δεν απάντησε με το δικό του μέτωπο .Τα πράγματα τώρα είναι πιο δύσκολα .Χρειάζεται μέτωπο έξω από την Γ.Σ.Σ.Ε. που θα βάζει το ζήτημα της ανατροπής και των εργατικών συμφερόντων για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού πως μπορεί να νικήσει.
   Θέλουμε ενίσχυση των συνδικάτων με νέα μέλη και δραστηριοποίηση των μελών. Με συλλογική δράση και αγώνα με σεβασμό στην διαφορετική άποψη με συλλογικές αποφάσεις .Όχι στην ανάθεση και στην αδράνεια.Είναι απαίτηση των καιρών στις δύσκολες μέρες που ζουμε.
       Πρέπει να επιβάλουμε δημόσιο πρόγραμμα εργατικής και λαϊκής στέγης για κοινωνικές υποδομές και αναπλάσεις υποβαθμισμένων περιοχών. Να βρουν δουλειά οι άνεργοι .Η επιβολή τέτοιων προγραμμάτων συνδέονται στενά με την πάλη για μονομερή διαγραφή του χρέους, με εθνικοποίηση των τραπεζών, σύγκρουση και έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε, λειτουργία της οικονομίας σε όφελος του λαού.
       Να επιβάλουμε μείωση των ωρών εργασίαςν του επταώρου και πενθήμερου με προοπτική το εξάωρο. Επαναφορά της σύνταξης στα 58 χρόνια με προοπτική τα 55 για τα ΒΑΕ.
       Επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματου , μισθού, επιδότηση των ανέργων όσο είναι άνεργοι.
       Κούρεμα των στεγαστικών δανείων αναλόγως με την μείωση του εργατικού εισοδήματος, πάγωμα για όσους είναι άνεργοι.
       Κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων , των μνημονίων και του αντιδραστικού- αντιδημοκρατικού οπλοστασίου. Αγώνας για υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. , επαναφορά της κλαδικής σύμβασης.
Να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη για ισχυρό εργατικό μήνυμα. Συγκέντρωση την Πέμπτη,10 πμ στη Κεντρική πλατεία.
Συμμετέχουμε την ίδια μέρα το απόγευμα Πέμπτη 27 του μήνα, 6:30 μ.μ. στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας. Δίνουμε την μάχη για δυνάμωμα του σωματείου, για ενίσχυση και δυνατή παρουσία στην επόμενη θητεία της Eργατικής Πάλης Οικοδόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ