Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σύμβουλος της Μέρκελ, Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Φύγετε προσωρινά από το ευρώ»

Αποκλειστική συνέντευξη του κορυφαίου οικονομολόγου και συμβούλου της Μέρκελ…
Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με δέλεαρ ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους της προτείνει στη συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, ο κορυφαίος οικονομολόγος της Γερμανίας.
Ο καθηγητής Ζιν σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «μια προσωρινή έξοδος από το..... ευρώ θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος» και επιμένει σταθερά εδώ και χρόνια να αξιώνει την έξοδο από την Ευρωζώνη των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών μελών, πράγμα που φαίνεται και στο νέο του βιβλίο με τίτλο Η παγίδα του ευρώ. 
Όπως λέει στα «Επίκαιρα», «δυστυχώς, το ευρώ έχει θέσει σε κίνδυνο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κι αν δεν βρούμε μεθόδους να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα της Νότιας Ευρώπης με τρόπο που να επιτρέπει την προσωρινή έξοδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να “σκοτώσουμε” αυτό το σχέδιο».
Ο καθηγητής Ζιν, που διετέλεσε για πολλά χρόνια επικεφαλής των «πέντε σοφών» συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και της καγκελαρίου Μέρκελ, δηλώνει ότι αντιτάσσεται στην επιδίωξη χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χαλάρωση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλλει το Βερολίνο στην Ευρωζώνη και υπεραμύνεται της σκληρής λιτότητας. 
Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ifo θεωρεί ότι «είναι παράλογο να κατηγορείται η Γερμανία, η μεγαλύτερη δύναμη ανακούφισης της λιτότητας στην Ελλάδα, ότι επιβάλλει τη λιτότητα επειδή δεν προτίθεται να δώσει απεριόριστες εγγυήσεις και να αποδεχτεί απεριόριστη συσσώρευση πρόσθετου χρέους».
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στα «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ