Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Φούμο στο Σταύρο Δήμα - Μόλις 160 "ΝΑΙ", 135 "ΠΑΡΩΝ" και 5 ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Αλλιώς τα περιμέναμε κι αλλιώς μας ήρθανε...
160 - 135 - 5
- Στην πρώτη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε μόλις 160 ψήφους
- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τη Βουλή 

- Λίγο μετά τις 18:30 έφτασαν οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές 
- Η επόμενη ψηψοφορία στις 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 
ΝΑΙ ψήφισαν ο "αντάρτης" Πολύδωρας και οι Ψαριανός, Μάρκου, Αηδόνης, Νταβρής, Λυκούδης...
Παρών με νόημα ο κύριος Παναγιώτης Μελάς και η κυρία Ραχήλ Μακρή, Γιαταγάνα, Ιατρίδη, Οικονόμου, Βουδούρης, Καπερνάρος, Μίμης Ανδρουλάκης, Τατσόπουλος, Μπόλαρης

"Διπλωματικές" απουσίες: Αλεξόπουλος,Μπούκουρας,Χρυσοβαλάντης,Γιοβανόπουλος,Κασαπίδης

Η διαδικασία εκλογής ΠτΔ και οι απαιτούμενες πλειοψηφίες

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας περιλαμβάνει ως και τρεις ψηφοφορίες και μπορεί να διαρκέσει ως και 10 ημέρες, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές στις 27 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη ψηφοφορία, στις 17 Δεκεμβρίου, απαιτούσε 200 έδρες. Η δεύτερη κάλπη στήνεται πέντε πλήρεις ημέρες αργότερα και επίσης απαιτεί πλειοψηφία 200 εδρών. Η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία έρχεται πέντε πλήρεις ημέρες αργότερα (στις 29 Δεκεμβρίου στην προκειμένη περίπτωση) και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Αν και οι τρεις ψηφοφορίες αποδειχτούν άκαρπες, τότε η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα μέρες και προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ