Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κόλαση φωτιάς σε πλοίο με 466 επιβάτες – Ηρωϊκοί Έλληνες ναυτικοί με αυτοθυσία σώζουν ζωές σε τρομακτικές συνθήκες.

Ώρες αγωνίας ζουν οι 466 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic, στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα.

Οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί πήδηξαν στη θάλασσα αλλά.....
περισυλλέγησαν σώοι.
Δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic» έχει σπεύσει το πλοίο «spirit of Piraeus».
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.
Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.
Στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από τη βάση του Μαραθώνα ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.
Στην περιοχή αναμένεται, πλην των σκαφών του Λιμενικού να σπεύσουν και τέσσερα ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο «Cruise Europα» για να συνδράμουν την επιχείρηση
Το πλοίο Νorman Αtlantic είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Το πλήρωμα δεν μιλάει αγγλικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάσταση δυσχεραίνει το γεγονός ότι το πλήρωμα είναι ιταλικής καταγωγής και δεν μιλάει αγγλικά, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η συνεννόηση με τους επιβάτες.
Αναμένεται η αποστολή ελικοπτέρων
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα και κατόπιν συνεννόησης αναμένεται να σπεύσουν στο σημείο πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 για να κατευθύνουν την εκκένωση
«Αυτό μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μεμονωμένες διασώσεις από αέρα… Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας.
Αντίστοιχα, αντίστοιχα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε «βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, το πλοίο είναι 22 μίλια από τις ιταλικές ακτές».
«Δεν μπορούμε να μας προσεγγίσουν τα σωστικά λόγω κακοκαιρίας»
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του επιβάτη Σοφοκλή Στυλιαρά, ο οποίος μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που ζουν οι επιβάτες
Ο κ. Στυλιαράς είπε ότι στο φλεγόμενο «Norman Atlantic» προσέγγισε πλοίο των Μινωικών Γραμμών και έριξε σωσίβιες λέμβους, ωστόσο περιέγραψε τις σοβαρές δυσκολίες της κατάστασης λέγοντας « έχει πολύ καιρό, δεν μπορούν να μας προσεγγίσουν».
Όπως είπε στο Mega, οι η φωτιά συνεχίζει να καίει: «οι λαμαρίνες ζεσταίνονται» είπε χαρακτηριστικά.
«Έχει πολλά μποφόρ, πολύ κύμα» είπε ο κ. Στυλιαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ