Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΝΕΑ ΗΘΗ!»

Παρακολουθούμε την «αλόγιστη» αντιπαράθεση που άνοιξε ο  Δήμαρχος Ξηρομέρου απ’ ευθείας με εργολήπτες κατασκευαστές δημοσίων έργων που κατέχουν νόμιμη άδεια και στους οποίους η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου κατά καιρούς έχει αναθέσει διάφορα έργα και με απευθείας ανάθεση. Έργα τα οποία είχαν εγκριθεί και παραληφθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και όπως φαίνεται έχουν κατασκευαστεί και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εξοφληθεί.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ρήση και τα γραφόμενα του δημάρχου ότι:....
«αυτοί οι άνθρωποι που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις, δεν θα έχουν καμία θέση στη νέα δημοτική αρχή. Είπα κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα δεν είπα έκλεψαν» διευκρινίζει αργότερα ο κ. δήμαρχος μετά τον σάλο που ξέσπασε και την μήνυση που υπέβαλαν οι θιγόμενοι.

Κύριε Δήμαρχε
«Κατασπατάληση» κάνει όποιος διαχειρίζεται συνήθως δημόσιους πόρους, τι δουλειά έχει αυτός που αναλαμβάνει νόμιμα ένα έργο έστω και με απ’ ευθείας ανάθεση;
Εκτός και εάν έχετε πράγματι στοιχεία ότι κατασπαταλήθηκαν άσκοπα δημόσιοι πόροι (χρήματα) από την π. δημοτική αρχή (τα οποία πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας προς αποφυγή εντυπώσεων) και ακόμη ότι συμμετείχαν και οι εργολάβοι εν γνώσει τους σε μια τέτοια  κατασπατάληση έργων που εσείς αναθέτατε ως αρμόδιο όργανο (οικονομική επιτροπή).
Αν έχουμε σωστή πληροφόρηση εσείς ως μέλος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ξηρομέρου, από την αντιπολίτευση, γιατί δεν είχατε καταγγείλει αυτά τα φαινόμενα που τώρα επικαλείστε ως δήμαρχος;
Δεν νομίζεται ότι πήρατε τη «Ρομφαία» της κάθαρσης και όποιον πάρει ο «χάρος» δικαίων και επί αδίκων. Τι σας κάνει να δείχνεται σαν Ταύρος εν υαλοπωλείο;  
Λέτε στην δημόσια απάντησή σας (μετά τη δημοσίευση της μήνυσης των «εθνικών» εργολάβων) σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου, ότι: «εργολάβος που ζήτησε εγγράφως από τον πρόεδρο να μιλήσει και να πει τα δικά του, πήρε απάντηση….» 
Ποια απάντηση κύριε δήμαρχε; Αληθεύει το γεγονός ότι δεν του δώσατε καν το λόγο; Οι πληροφορίες μας λένε ότι όχι μόνο δεν του επιτρέψατε να μιλήσει αλλά είχατε φροντίσει να του γνωστοποιήσετε πριν έγγραφό σας ότι δεν δικαιούται να ομιλήσει! Μπράβο ωραία δημοκρατία έχετε εκεί στο Ξηρόμερο.

Στο ηχητικό στο δημοτικό συμβούλιο κ. Δήμαρχε ακούγεται από εσάς η φράση ότι «κατέκλεψαν» ναι ή όχι;
Αυτό το δεν θα αναθέσετε ξανά σε αυτούς άλλα έργα, μήπως εννοείτε ότι σε άλλους εργολάβους, που δεν θα είναι μάλιστα και δημότες του δήμου Ξηρομέρου, θα δώσετε απ’ ευθείας αναθέσεις; Ή μήπως έχετε ήδη αναθέσει απ’ ευθείας κάποια έργα; Ακούγεται από κύκλους του χώρου των κατασκευαστών δημοσίων έργων, ότι τα ποσά μέχρι στιγμής που έχετε διαθέσει  για απ’ ευθείας αναθέσεις έφτασαν στις 200.000 ευρώ!
  
Αυτός ο «εθνικός εργολάβος» κατ’ εσάς, δημότης σας, με το «τεράστιο» έργο που ανέλαβε από τον δήμο Ξηρομέρου «αξίας» 37.000 ευρώ με ΦΠΑ, πόσα εξ αυτών κατασπαταλήθηκαν άσκοπα ή «κατέκλεψε» και από πού, όπως είπατε (ποια τα στοιχεία σας) και τον συκοφαντήσατε δημοσίως;

Όσον αφορά για την παραίτηση του εργολάβου από δυο τιμολόγια πληρωμών του (για μικρά ποσά),  με αίτησή του από 9-4-2013, όπως απαντάτε, αφού δεν έχει ζημιωθεί το Δημόσιο διότι ποτέ τα ποσά αυτά δεν εισπράχθηκαν από τα ταμεία του δήμου, ποια η σκοπιμότητα της δημοσίευσης της αίτησής του; Τι θέλετε σημειολογικά να εισπράξει η τοπική κοινωνία με αυτήν τη ρουκέτα που πετάξατε;

Εξαγγείλατε ότι θα προβείτε σε συγκρότηση επιτροπής καταγραφής, όλων των έργων που έγιναν στο  Δήμο Ξηρομέρου, αξίζει όμως να συμπεριλάβετε και το σύνολο των έργων και πράξεων όλων των δημοτικών αρχών των Δημοτικών Ενοτήτων που συνενώθηκαν  με τον «Καλλικράτη», στον σημερινό ενιαίο δήμο Ξηρομέρου, για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών σας και των αναγνωστών μας.
Εκτιμούμε με όλα αυτά που έλαβαν χώρα ότι ο Δήμος Ξηρομέρου βρίσκεται στη δίνη ενός άγονου «ρεβανσισμού», που δεν οδηγεί πουθενά, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και την οικονομική ανέχεια των πολιτών, εκτός και εάν οι Γκεμπελικές πρακτικές επιστρατεύονται για μια ακόμη φορά ώστε να θολώσουν τα νερά, ορισμένοι για σκοπούς, που εμείς δεν γνωρίζουμε και ούτε θέλουμε να γίνουμε μέρος αυτού του νοσηρού κλίματος. 

Κύριε Δήμαρχε η "στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζεται", που λέει ο σοφός λαός μας.
Εν αναμονή των εξελίξεων διότι τώρα άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»!

1 σχόλιο :

  1. κριοι ο μπλοκ κανεε λαθος ως προς το υψος των αναθεσεων πυ εχει κανη ο δημαρχος ξηρομερου.Ξεπερνουν της 350.000,οοευρω ΔΙΟΡΘΩΣΤΕΤΟ. και μαληστα τις πιο πολες σε εργολαβους εκτος δημου . Για ευνοητους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ