Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλη η συμμετοχή στην ανοιχτή εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ Οινιαδών

Οργάνωση Μελών Οινιαδών
15/12/2014
Με μεγάλη συμμέτοχη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή  εκδήλωση-διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ Οινιαδών για τις προτάσεις του κόμματος για την  ανασυγκρότηση του Αγροτικού χώρου.
Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο στο...
Νεοχώρι την Κυριακή 14/12/2014 στις 10.30 π.μ.
Ήταν σημαντική στιγμή για την ευρύτερη περιοχή που δόθηκε η ευκαιρία σε αγρότες και παραγωγικούς φορείς να ακούσουν από πρώτο χέρι τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου συντονιστής Θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι βουλευτές του νομού μας Βαρεμένος Γιώργος και Μαρία Τριανταφύλλου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, μίλησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και για την άμεση αναγκαιότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε αναλυτικά της θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και έκανε ακόμη πιο συγκεκριμένη αναφορά στα άμεσα μέτρα που  θα πρέπει να παρθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε η πρωτογενής παραγωγή να μπορέσει να αποτελέσει την βάση για την διέξοδο της χώρας από την κρίση.
Πιο συγκεκριμένα μίλησε για την αναγκαιότητα και τους τρόπους μείωσης του κόστους παραγωγής. Σημείωσε πως το κόστος του πετρελαίου (αγροτικό), είναι το ακριβότερο στην Ευρωπαϊκή ένωση και πως χρειάζεται άμεση παρέμβαση ώστε η τιμή του να έρθει στα επίπεδα του μέσου όρου  των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών (72 λεπτά/ λίτρο).

Αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης τους ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και για την ανάγκη στήριξης των παραγωγών από πλευράς πολιτείας στην  προώθησης των προϊόντων τους.
Τόνισε πως υπάρχει ανάγκη επιμόρφωσης των αγροτών μέσα από σχολεία γεωργικής εκπαίδευσης καθώς δεν αρκεί η επιδότηση νέων αγροτών, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία εννιά στους δέκα εγκαταλείπουν.
Αναφορά έγινε και στα ζητήματα της κτηνοτροφίας με κυριότερα σημεία αυτά των βοσκοτόπων αλλά και του καταρροϊκού πυρετού.
Αρκετά αναλυτικός ήταν για  το πρόγραμμα φορολόγησης και ασφάλισής του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο.
Τέλος, μίλησε για τη νέα Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και την πρόταση που έχει κατατεθεί από την χώρα μας, σημειώνοντας πως δεν έχει προκύψει από μια διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας την ανάγκη της κατεύθυνσης των επιδοτήσεων στην πραγματική παραγωγή αλλά και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Την ίδια στιγμή  δεσμεύει την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα στον τομέα της αγροτικής παραγωγής  για τα επόμενα, τουλάχιστον, δύο χρόνια με λίγες δυνατότητες  για την αναθεώρησης.
Αρκετοί έθεσαν ερωτήματα, σχολίασαν και έκαναν προτάσεις  πάνω στην εισήγηση του ομιλητή οι οποίες και καταγράφηκαν.
Ακούστηκαν σκέψεις  σχετικά με τον ΕΛΓΑ, την Παγκοσμιοποίηση, τα βοσκοτόπια, τους εμβολιασμούς, την εκτροπή του Αχελώου, την αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες, το συνεταιριστικό κίνημα, τις υποδομές, την χρηματοδότηση κλπ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Νεοχωρίου, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ του Νεοχωρίου, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγγελοκάστρου, ο Πρόεδρος συνδέσμου Ιχθυοκαλλιεργητών Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου νέων αγροτών Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωποι Τοπικών Ομάδων Παραγωγών και ο αντιπρόεδρος Αλιέων Αστακού.
Τέλος ο κ. Αποστόλου απαντώντας στα ερωτήματα των παρευρισκομένων, κάλεσε τους παραγωγούς και τους εμπλεκόμενους συνολικά με τον αγροτικό χώρο, να παλέψουν οργανώνοντας την συμμετοχή τους με τις προτάσεις τους και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους.

Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ