Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοί έχουν πιάσει θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία


Για την περίπτωση που προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, πιθανότατα την 25η Ιανουαρίου
Η Ν.Δ. κλειδώνει ψηφοδέλτια για την περίπτωση που προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, πιθανότατα την 25η Ιανουαρίου, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc η συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων προχωρεί με γοργό ρυθμό και σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. θα...

κλείσει τις λίστες της εντός του προσεχούς δεκαημέρου, ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα, εάν στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Δήμας δεν λάβει 180 ψήφους. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, να κλείσουν όλες οι εκλογικές εκκρεμότητες.
Στη Β' Αθηνών θα δοθεί η κεντρική μάχη
Η κεντρική μάχη θα γίνει στη Β' Αθηνών, όπου οι έδρες αυξήθηκαν από 42 σε 44 λόγω της απογραφής και η ΝΔ σε περίπτωση ήττας θα εκλέξει 7-9 υποψήφιοι (από 13 το 2012). Στη λίστα θα είναι οι υπουργοί Αργύρης Ντινόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Νίκος Δένδιας (μετακομίζει από την Κέρκυρα), οι υφυπουργοί Μάκης Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα και η Σοφία Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος). Επίσης στη λίστα θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης που επιλέγει το σταυρό και όχι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης, οι πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης και τα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ, η Άννα Καραμανλή και η Τάνια Ιακωβίδου. Νέο όνομα στη λίστα θα είναι και ο Γιώργος Κουμουτσάκος (άνοιξε ήδη πολιτικό γραφείο), ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαβέττας  και ξανά στη λίστα θα είναι ο Νίκος Κωστόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Η τράπουλα ξαναμοιράζεται στην Α' Αθηνών όπου επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας της ΝΔ, ενώ ήδη έφυγε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες ως επίτροπος της Ε.Ε. και αποχώρησε και ο Ανδρέας Ψυχάρης (παρέδωσε την έδρα), τη θέση του οποίου κατέλαβε ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης. Δυνατές υποψηφιότητες είναι των υπουργών Όλγας Κεφαλογιάννη και Βασίλη Κικίλια, ενώ την επανανεκλογή τους θα διεκδικήσουν ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και ο νυν βουλευτής (πήρε τη θέση του Δ. Αβραμόπουλου), Θάνος Πλεύρης. Άγνωστο είναι εάν τελικά θα πολιτευθεί στη Α' Αθηνών, στην οποία η ΝΔ θα εκλέξει το πολύ τρεις βουλευτές εάν έρθει δεύτερη, ο πρώην βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος που λέγεται ότι ήδη έχει αποφασίσει να μετακινηθεί από τη Β' Αθηνών όπου εκλεγόταν τα τελευταία χρόνια.
Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου λόγω απογραφής θα εκλεγούν συνολικά 15 αντί για 12 βουλευτές - όπως το 2012 - και η ΝΔ ελπίζει σε τρεις έδρες, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο καραμανλικός Γιώργος Βλάχος, η Γεωργία Μαρτίνου (κόρη γνωστού εφοπλιστή), ο γ.γ. της ΚΟ της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, ενώ είναι άγνωστο εάν τελικά θα επανέλθει ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Πέτρος Δούκας.
Στην Α΄ Πειραιά τα ονόματα που θα διεκδικήσουν πιθανότατα τη μια έδρα θα είναι ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και νυν βουλευτής και γαμπρός του Βασίλη Μιχαλολιάκου, πρώην δημάρχου, Κώστας Κατσαφάδος. Στη Β’ Πειραιά εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι βετεράνοι Γιάννης Τραγάκης και Τάσος Νεράντζης, αλλά και ο πρωθυπουργικός φίλος, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.
Στην Α' Θεσσαλονίκης (εκλέγεται χωρίς σταυρό ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής) θα κονταροχτυπηθούν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός και οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ υποψήφιοι θα είναι ο Δημήτρης Πανοζάχος και οι ΓΓ Δημοσίων Εργων και Εργασίας Σίμος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Κοκκόρης. Στη Β' Θεσσαλονίκης στο ψηφοδέλτιο θα είναι οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, αλλά και ο πρώην ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης και στενός φίλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Η μάχη στην περιφέρεια
Σιγά-σιγά κλειδώνουν και τα ψηφοδέλτια σε όλους τους νομούς. Ενδεικτικά αναφέρονται:
Φθιώτιδα: Μάχη θα δώσουν για μια έδρα εάν χάσει η ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στη λίστα θα είναι πάλι οι βουλευτές Κώστας Κουτσογιαννόπουλος, Ελενα Μακρή και Δημήτρης Μπριάνης.
Γιάννενα: Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ο Σταύρος Καλογιάννης και η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και θα υπάρξουν και προσθήκες, αλλά η μάχη θα δοθεί μεταξύ των τριών για μια έδρα, εάν η Ν.Δ. είναι πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.
Μεσσηνία: Ξανά τη μάχη θα δώσουν ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ο Πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό.
Κοζάνη: Βασικό όνομα στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Ηλεία: Το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από τους νυν βουλευτές Κώστα Τζαβάρα, Γιώργο Κοντογιάννη, Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Μαρίνο
Δωδεκάνησα: Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας  και στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει και ο Γιάννης Παππάς.
Βοιωτία: Σκληρή μάχη θα γίνει μεταξύ του Βαγγέλη Μπασιάκου, του Γιάννη Καράμπελα (από τα πουλέν του Μαξίμου) και Ανδρέα Κουτσούμπα (σκληρού καραμανλικού και κουμπάρου του πρώην Πρωθυπουργού).
Αρκαδία: Στη λίστα θα είναι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρώην γ.γ. Επικοινωνίας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Βλάσης (Σαμαρικός).
Ροδόπη: Το ισχυρό όνομα είναι ο καραμανλικός πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης
Λακωνία: Σφαγή θα γίνει μεταξύ του Θανάση Δαβάκη και της Φεβρωνίας Πατριανάκου, ενώ είναι άγνωστο εάν θα κατέβει εδώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Λέσβος: Θα δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πού εξελέγη ως βουλευτής Επικρατείας, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Παύλος Βογιατζής.
Εύβοια: Κυρίες υποψηφιότητες είναι του πρώην υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου που επανέκαμψε στη Ν.Δ. και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
Πέλλα: Οι τρεις θέσεις θα καταληφθούν από τους νυν βουλευτές, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη και τους Δάνη Τζαμτζή και Διονύση Σταμενίτη.
Σέρρες: Δυνατά έχει μπει στη μάχη ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, που έχει να αντιμετωπίσει τους νυν βουλευτές, Μενέλαο Βλάχβεη, Φωτεινή Αραμπατζή και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Αιτωλοακαρνανία: Στη λίστα θα είναι οι βουλευτές και πρώην υφυπουργοί Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης που κυριολεκτικά σφάζονται, αλλά και η κόρη του πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σταμάτη.
(η κ. Γ. Μπόκα θα είναι σίγουρα, ενώ ακούγεται και το όνομα του δικηγόρου Παντελή Βαμβακά, ενώ γενικά υπάρχει δυσκολία από ότι μαθαίνουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με δεδομένο ότι η Ν.Δ. θα εκλέξει μόνο μια έδρα στο νομό. Υπάρχουν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου να τεθούν στα μάχη της κεντρικής σκηνής αλλά διστάζουν να μπουν στον καθαρά κεντρικό πολιτικό στίβο. Πάντως μάχη γίνεται μεταξύ Μ. Σαλμά και Κ. Καραγκούνη. Εκτίμησή μας είναι ότι η κόρη του Δ. Σταμάτη δεν θα είναι υποψήφια, είναι παλιός ο Μπαμπάς και ξέρει από κακοτοπιές. Από δικό μας ρεπορτάζ)
Χίος: Η νυν βουλευτής Μαρία Σόδη (εξελέγη ως Τρίτη επιλαχούσα με μόλις 300 ψήφους) θα είναι ξανά υποψήφια και στη λίστα θα είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης που μετακόμισε από την Α΄ Αθηνών.
Λάρισα: Κεντρικά πρόσωπα θα είναι οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο νεοεκλεγείς Χρήστος Κέλλας.
Ηράκλειο: Στο ψηφοδέλτιο θα είναι παρόντες οιβουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Δεικτάκης.
Κόρινθος: Την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν οι βουλευτές Χρήστος Δήμας (γιος του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα) και Κώστας Κόλλιας και ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.
Τρίκαλα: Στη λίστα θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Μιχάλης Ταμήλος και πιθανότατα ο υιος του νυν βουλευτή Ηλία Βλαχογιάννη (κουμπάρος του Μάκη Βορίδη).
Καρδίτσα: Σκληρή μάχη για το εισιτήριο θα δοθεί μεταξύ των νυν βουλευτών Κώστα Τσιάρα, Ασημίνας Σκόνδρα, Σπύρου Ταλιαδούρου και Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Πιερία: Στη λίστα θα είναι και πάλι οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος,  Δημήτρης Χριστογιάννης και Αννα Μάνη, ενώ είναι άγνωστο εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Ημαθία: Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν και πάλι οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά.
Κυκλάδες: Το δυνατό όνομα στη λίστα είναι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Εβρος: Για μια θέση θα παλέψουν οι δυο υφυπουργοί Ακης Γεροντόπουλος (Εξωτερικών) και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Παιδείας).
Καβάλα: Στη λίστα θα είναι οι νυν βουλευτές Γιώργος Καλαντζής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης.
Χανιά: Για μια έδρα θα παλέψουν εάν η Ν.Δ. είναι δεύτερη οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Μαγνησία: Εκ νέου υποψήφια θα είναι η Ζέττα Μακρή.
Αρτα: Στη λίστα θα είναι ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Στύλιος που αποπέμφθηκε επειδή είπε στην Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή ότι θέλει Κασιδιάρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, ο Ντίνος Παπαδημητρίου και η Εύη Καραμπίνα.
Κέρκυρα: Στη λίστα θα είναι και πάλι ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, ενώ όπως προαναφέρθηκε μετακόμισε ο Νίκος Δένδιας στην Β΄ Αθηνών, ενώ και ο Δημοσθένης Δαβέττας επέλεξε τελικά την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια.
Αχαΐα: Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο νυν βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και ο πρώην ΓΓ Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης.
Πρέβεζα: Στη λίστα θα είναι ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης, η σύμβουλος επικοινωνίας Μαρία Κατσικοβόρδου και πιθανότατα ο δημοσιογράφος του Star Γιώργος Κολοβάτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ