Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ Α' ΚΑΙ Β' ΑΘΗΝΑΣ - «ΠΑΙΡΝΕΙ» ΚΕΦΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα πολιτικά γραφεία έχουν προκαλέσει κλίμα πανικού στη ΝΔ καθώς ο Σαμαράς «πέφτει» - όπως όλα δείχνουν - με θόρυβο. Πάνω από 50 μονάδες είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης και 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου!
Όσοι λένε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, ότι η διαφορά στις δημοσκοπήσεις είναι πολύ μικρή, μάλλον προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον πρωθυπουργό. Βεβαίως είναι οι ίδιοι που τον «σέρνουν» σε...ομιλίες στην περιφέρεια στις οποίες ο Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με τη δυσφορία και την οργή του κόσμου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
Συνεπώς, μόνο φρούδες τελικά αποδεικνύονται οι προσδοκίες του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ., ότι όσο κοντεύουμε προς τις εκλογές μπορεί να μειωθεί η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά και να πάνε σε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή ήττα.
Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του 2015 δείχνουν κατάρρευση της ΝΔ και ο κόσμος θεωρεί ότι ο Σαμαράς και το επιτελείο του είναι ανεπιθύμητοι κάτι που φάνηκε και από την περιοδεία του στο Περιστέρι που λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα.
Αποκλειστικές, έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι απ' τις διαρκείς, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει ένα κλίμα ευνοϊκότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα και δυσμενέστερο για τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά.
Η συσπείρωση πέριξ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι κερδίζει σταθερά ένα ποσοστό περίπου 10% απ' τους ψηφοφόρους του 2012 της Ν.Δ. και η διαφορά παγιώνεται πάνω από 10% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στο Μαξίμου και στη Συγγρού ήδη έχουν καταληφθεί από πανικό και οδηγούνται σε βεβιασμένες, χωρίς νόημα κινήσεις, ενώ ο ίδιος ο Σαμαράς ξεκίνησε να «χτυπάει» πόρτες στα κανάλια που τον στήριξαν, προκειμένου να κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Αντίθετα, η Ν.Δ. μετά από μια πρόσκαιρη –όπως αποδεικνύεται- αύξηση της συσπείρωσής της τις πρώτες μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, τώρα εμφανίζει ξανά τάσεις αποσυσπείρωσης.
Οι εκτιμήσεις έγκυρων δημοσκόπων είναι πως η ευτελής καμπάνια που κάνει (τρομολαγνεία, εκμετάλλευση ακόμα και του θρησκευτικού αισθήματος του ελληνικού λαού, παραποιήσεις, ψέματα κ.λπ.) της προξενούν ζημιά.
Μάλιστα αποδομείται και το προφίλ του Σαμαρά προσωπικά, αν και έως πρόσφατα ο πρωθυπουργός ήταν ένα «συν» για τη Ν.Δ.


Σύμφωνα λοιπόν με τις κυλιόμενες έρευνες και τη μελέτη τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών τους στοιχείων, οι πληροφορίες συγκλίνουν στα εξής:

-Για πρώτη φορά ο Αλ. Τσίπρας τις δυο τελευταίες μέρες προηγείται του Αντ. Σαμαρά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία! Εμείς στο Newsbomb.gr έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει, ότι αυτό το εύρημα δεν είναι απ' τα σημαντικά των δημοσκοπήσεων και χρησιμοποιείται απ' τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τα δημοσιογραφικά τους εντεταλμένα «καλάσνικοφ» για παραπληροφόρηση και δημιουργία ψευδούς κλίματος έναντι της μεγάλης υπεροχής ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο και μόνο το γεγονός, ότι ο Τσίπρας περνά μπροστά και σε αυτό, δείχνει το κλίμα, την συντριπτική τάση ενάντια σε Σαμαρά και Ν.Δ.

-Η διαφορά στην παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πλέον ξεπερνά τις 50 μονάδες! Και η παράσταση νίκης είναι απ' τα σημαντικότερα ευρήματα των δημοσκοπήσεων... Τα ποσοστά στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ ακουμπά το 69% και η ΝΔ εμφανίζει ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 14%!!! 

Αυτό ακριβώς το γεγονός, δηλαδή η συντριπτική υπέρ ΣΥΡΙΖΑ διαφορά στην παράσταση νίκης δημιουργεί για τη Ν.Δ. ορατό κίνδυνο κατάρρευσης την τελευταία προεκλογική βδομάδα! Διότι η παγιωμένη πλέον βεβαιότητα για μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διώχνει πιθανούς ψηφοφόρους και τους στρέφει σε άλλα κόμματα.

Με λίγα λόγια η Ν.Δ. κινδυνεύει να πάθει ό,τι έπαθε και το 2009, όταν ενώ οι τελευταίες έρευνες έδειχναν υπεροχή του ΠΑΣΟΚ κατά 5-6 μονάδες, τελικά έχασε με 10,5%, επειδή ακριβώς κατέρρευσε τις τελευταίες 10 προ των εκλογών ημέρες και επειδή μια μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων κατέληξαν στην απόφασή τους τις τελευταίες ημέρες!

Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος «παιδεύει» και «ζυμώνει» την ψήφο του μέχρι την τελευταία στιγμή.


Έτσι η υπέρ ΣΥΡΙΖΑ διαφορά διευρύνεται. Και αυτό ως τάση το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Μάλιστα σχετικό σημείωμα έχει σταλεί στο Μαξίμου από δύο εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ν.Δ. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για κατάρρευση τις επόμενες μέρες, τότε η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πιθανή!

Για την τρίτη θέση συνεχίζουν να παλεύουν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, λίγο πάνω από 3%.

Οι ΑΝΕΛΛ μάλλον τελικά θα μπουν στη Βουλή.

Το Κίνημα του ΓΑΠ βρίσκεται οριακά εκτός Βουλής. Ωστόσο δεν θα ήταν έκπληξη αν τελικά πετύχαινε την είσοδο στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ