Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Όπως πολύ σωστά δήλωσε ο υπουργός οικονομικών, εάν η Ελλάδα δεν ρισκάρει τη ρήξη, δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της - με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «αέναη» αποικία των δανειστών της, ενώ οι Έλληνες σε σκλάβους χρέους...
του ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ
"Αναγνώστης: Σας διαβάζω συχνά και βλέπω αλλαγές στις απόψεις σας. Κάποιες φορές γράφετε πως η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι ήπια και κάποιες άλλες σκληρή. Ορισμένες φορές αναφέρετε πως το χρέος δεν μπορεί να...διαγραφεί πραξικοπηματικά από την Ελλάδα, ενώ άλλες πως πρέπει να το απαιτήσουμε άμεσα. Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, πως η αλλαγή του κράτους είναι μια τεράστια και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς επίσης ότι, δεν μπορεί να ζητήσει τα πάντα «μονοκονδυλιά» - το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα.

Έχει μηδενική φερεγγυότητα διεθνώς, πρέπει να αποδείξει ότι έχει αλλάξει την κυβερνητική πολιτική της, πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν πρακτικά (ενώ σήμερα είναι μόνο στα λόγια), ότι πρέπει να ισχυροποιηθούν τα...
«ρεύματα υποστήριξης» από τις άλλες χώρες, καθώς επίσης πως η χώρα μας πρέπει να αλλάξει τις «δομές» της, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί το χρέος της δυναμικά και επί της ουσίας.

Αυτά είχα διακρίνει ως θέσεις σας, ενώ τονίζετε πάντα πως και για την Ευρώπη το πλήγμα θα είναι μεγάλο, εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει εκούσια το ευρώ. Εν τούτοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δυνατότητες ανάκαμψης όλων των υπολοίπων είναι πολύ μεγαλύτερες, σχετικά με τις δικές μας.
Το υπόλοιπο συνεχίζεται εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ