Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου: Ομόφωνο ψήφισμα κατά Παπαναστασίου

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου καταδίκασε πριν από λίγα λεπτά τις προσβλητικές για το Μεσολόγγι δηλώσεις του δημάρχου Αγρινίου. Σε κλίμα σύμπνοιας οι επικεφαλής των συνδυασμών τοποθετήθηκαν και δήλωσαν ότι τις κρίνουν κατάπτυστες και ατυχείς, απαίτησαν δε από τον κ. Παπαναστασίου να....
ζητήσει συγνώμη.
Μάλιστα σε αναφορές τους δεν απέκλεισαν στο άμεσο μέλλον να αρθεί και η εμπιστοσύνη των δύο Μεσολογγιτών μελών της ΠΕΔ (Ν. Καραπάνου, Ντ. Γιαννόπουλου) στο πρόσωπο του προέδρου Γ. Παπαναστασίου.

Στο ομόφωνο ψήφισμα ζητούνται τα παρακάτω:
1. Καλούμε το δήμαρχο Αγρινίου να αποκαταστήσει κάνοντας δημόσια δήλωση.
2. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ να καταδικάσουν με ψηφίσματα τις δηλώσεις
3. Αποστέλλουμε την παρούσα απόφαση στα μέσα επικοινωνίας του Μεσολογγίου για την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

Από την συνεδρίαση δεν έλειψε η αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Καραπάνου και Παπαδόπουλου με τον πρώτο να τον κατηγορεί γιατί δεν προέβη σε κάποια δήλωση για το θέμα, παρά την πάγια τακτική του να ενημερώνει συχνά μέσω δελτίων Τύπου. Η συζήτηση προς στιγμήν πήγε να βγει λίγο εκτός θέματος όταν έγιναν αναφορές στα πιθανά βαθύτερα αίτια των δηλώσεων του δημάρχου Αγρινίου. Ως γνωστόν στο παρασκήνιο υπήρξε διένεξη για την υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μεταξύ των δύο δήμων. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Καραπάνο, ο δήμος Αγρινίου προτίμησε να ηγηθεί συνασπίζοντας μαζί του τους δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Θέρμου ενώ ο δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε να πάει με την πρόταση της Περιφέρειας στην οποία υπάγονταν επίσης οι Μητροπόλεις και ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Το παραπάνω φυσικά δεν ήταν το προκείμενο και η συζήτηση έκλεισε με την ομόφωνη και ομόθυμη καταδίκη των δηλώσεων και τις σκληρές τοποθετήσεις από τους περισσότερους επικεφαλής. Το συμπέρασμα που εξήχθη ότι πως όποιο και αν είναι το παρασκήνιο ή οι αφορμές για μια δήλωση, σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκφράζεται κατά μιας ολόκληρης πόλης, της ιστορίας και των κατοίκων της. Πολύ δε περισσότερο όταν κατέχει και την ηγεσία ενός συλλογικού θεσμού, όπως είναι η προεδρία της ΠΕΔ. ΜΙα θέση που, σύμφωνα με τον κ. Καραπάνο, την οφείλει και σε αυτόν καθώς απέσυρε την υποψηφιότητά του και τον στήριξε.http://www.aixmi-news.gr/

1 σχόλιο :

  1. Oι ανιστόρητοι που στην ουσία δεν είναι καν γνήσιοι Μεσολογγίτες,καλά θα κάνουν να το βουλώσουν.Αμαυρώνουν την ιστορία της πόλης,με τα καμώματά τους..Εκείνοι οι οποίοι πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους,ήταν απο πολλές πόλεις και χωριά όχι μόνο της περιοχής,αλλά και Σουλιώτες ακόμη και Πελοποννήσιοι και ξένοι.Φυσικά ήταν και Βραχωρίτες.Ο στρατηγός Κώστας Βλαχόπουλος απο το Βλοχό,μπήκε με 600 και βγήκε με 150.Όμως εκείνοι δεν έκαναν τέτοιους διαχωρισμούς.Τους διαχωρισμούς τους εκαναν οι πολιτικοί Μαυροκορδάτος και Τρικούπης.Ηταν οι ίδιοι που μετέφεραν την πρωτεύουσα απο το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι.Πάψτε λοιπόν να αμαυρώνετε την ιστορία και διαβάστε και κανένα βιβλίο.Το Αγρίνιο έχει αδιατάρακτη ιστορία 4.000 ετών. Είτε το θέλετε είτε όχι,αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ