Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μ. Κεφαλογιάννης: Η Ευρώπη να καταλάβει οτι η Τουρκία απειλεί Ευρωπαϊκό έδαφος και να παρέμβει.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας –μίας υπό ένταξη χώρας- που ζητά να δεσμεύσει μέχρι το τέλος του 2015 με την έκδοση ΝΟΤΑΜ για πραγματοποίηση... στρατιωτικώνασκήσεων περιοχές του Αιγαίου στις οποίες περιλαμβάνονται τεράστιες περιοχές του ελληνικού FIR κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας –μίας υπό ένταξη χώρας- απέναντι σε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται με την έκδοση ΝΟΤΑΜ για δέσμευση περιοχών μέχρι το τέλος του 2015 για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μεγάλη έκταση του Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR. Μία περιοχή όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ. Παράλληλα η χάραξη του πεδίου βολής επηρεάζει αεροδιαδρόμους με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων και κινδύνων στις αερομεταφορές και ουσιαστικά αποκόπτει το Βόρειο από το νότιο Αιγαίο. Ενώ η καταληκτική γραμμή χάραξης της συγκεκριμένης ΝΟΤΑΜ δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα αλλά και από ελληνικό εναέριο χώρο και ελληνικά χωρικά ύδατα.
Η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας συνιστά όχι μόνο κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ένα κράτος υποψήφιο προς ένταξη.

Ερωτάται η Επιτροπή
1. Σε τι ενέργειες θα προβεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της ίδιας της Ένωσης καθώς ο ελληνικός εναέριος χώρος και τα ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελούν εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

2. Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της υπό ένταξη χώρας θα συμπεριληφθεί στην επόμενη έκθεση προόδου της Επιτροπής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ