Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΡΑΣ: Απαράδεκτη η εφαρμογή της διάταξης Διαμαντοπούλου να γίνονται σχολικοί σύμβουλοι οι Περιφερειακοί Δ/νές που μόλις αντικαταστάθηκαν

ΡΑΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ / ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Απαράδεκτη η εφαρμογή της διάταξης Διαμαντοπούλου με την οποία τα αποχωρήσαντα πολιτικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, γίνονται σχολικοί σύμβουλοι!!!
Τη διάταξη της Αν. Διαμαντοπούλου, με την οποία οι Περιφερειακοί....Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, τοποθετούνται ως σχολικοί σύμβουλοι, εφαρμόζει και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου παιδείας. Το έγγραφο για το διορισμό των 13 νέων περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης στην τελευταία του παράγραφο αναφέρει: «Για τους αποχωρούντες περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης ισχύει η διάταξη του άρθρου 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 78 τ. Α’)».
Ο στόχος της τότε υπουργού Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου ήταν σαφέστατος! Να εξασφαλίσει όλα εκείνα τα στελέχη που χρησιμοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά στο χώρο της εκπαίδευσης, την ώρα που η μαχόμενη εκπαίδευση είχε κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και ειδικά των στελεχών της στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικά της Αν. Διαμαντοπούλου! Ποιος δε θυμάται άλλωστε, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ωρομίσθιων, αναπληρωτών και μονίμων, όπου δεν άφηναν σε ησυχία την τότε Υπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη της στο υπουργείο!!! Ποιος δε θυμάται:
την ΕΡΤ και την κατάληψη-παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Μάιο του 2010 εδώ
στο ξενοδοχείο Τιτάνια εδώ
στην ακύρωση της φιέστας για την «αριστεία» εδώ
…και σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα όπου δεν μπορούσε να εμφανιστεί εδώ και εδώ και ο κατάλογος είναι ατελείωτος… για όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή τη φωτογραφική διάταξη για όλα τα πρόθυμα στελέχη, που όταν θα υποχρεώνονταν να αφήσουν το υπουργείο, θα είχαν εξασφαλίσει τις επόμενες θέσεις τους στην εκπαίδευση, ώστε να μη βρεθούν στην ανάγκη να επιστρέψουν στην σχολική τάξη!!! Κάποιοι μάλιστα, οι οποίοι και οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε πολιτικές θέσεις και φυσικά με κομματικά κριτήρια στο υπουργείο (π.χ. ειδικοί γραμματείς, σύμβουλοι υπουργού κ.λπ.) μετά την αποχώρησή τους από το υπουργείο (όταν αποχώρησε και η Διαμαντοπούλου) έγιναν σχολικοί σύμβουλοι, παρ” όλο που δεν είχαν ούτε τα τυπικά προσόντα που η υπάρχουσα νομοθεσία καθορίζει για τη θέση αυτή (γι” αυτό άλλωστε και δεν είχαν γίνει στις προηγούμενες κρίσεις).

Το θέμα είναι γιατί διατήρησε την ίδια διάταξη η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, όταν μάλιστα τα στελέχη αυτά, όπως οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης βαρύνονται με πλήθος ακόμα και ανομιών για να υπηρετήσουν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ο στρατός των προθύμων που άσκησε το μέγιστο αυταρχισμό, τρομοκρατία, εκβιασμούς και απειλές για να εφαρμόσει την αξιολόγηση, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις συμπτύξεις τμημάτων, την παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών.
«…Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί η διάταξης του ν. 3879/10, σύμφωνα με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς, οι Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι οργανισμών κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι. Εδώ οφείλει να αντιδράσει και η ΠΕΣΣ για την υποβάθμιση της διαδικασίας επιλογών τους και την ακύρωση του παιδαγωγικού τους ρόλου σε θέσεις που τυπικά πρέπει να υπάρχουν κάποια αυξημένα προσόντα, όπως μάλιστα επαίρονται οι περισσότεροι σχολικοί σύμβουλοι!
Η αγωνιζόμενη πτέρυγα του εκπαιδευτικού κινήματος δεν ξεχνά και δεν υποστέλλει τις σημαίες με τις οποίες πάλεψε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Δε θα επιτρέψουμε να επιβιώσουν οι πολιτικές που διέλυσαν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και φυσικά ούτε όσοι τις υπηρέτησαν/τούν και τις προώθησαν/θούν!»

Καλείτε το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα και να εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες του κλάδου.

Αγρίνιο – Πάσχα 2015

Από τη ΡΑΣ / Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ