Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΘΗΝΑ: Ξύλο και τραμπουκισμοί στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (φωτό)

Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις μεταξύ των μελών της ΠΟΕ- ΟΤΑ στο 43ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας που γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κατέληξαν σε...
ξύλο και τραμπουκισμούς, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες.

Μάλιστα μέλη της ΠΟΕ- ΟΤΑ ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια και ο επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ κατηγορεί τον απερχόμενο πρόεδρο ότι του επιτέθηκε με μπουκάλι νερού.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚ- ΟΤΑ (Αυτόνομη συνδικαλιστική κίνηση της ΟΤΑ):
«Την ψυχραιμία τους έχασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όταν η επιχείρηση αποκλεισμού Σωματείων και Αντιπροσώπων έπεσε στο κενό και δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλειοψηφία του Συνεδρίου.

Σαφώς ενοχλημένοι, μετά την απόρριψη της πρότασης τους , «όλα σε ένα», που κατέθεσαν για την νομιμοποίηση Σωματείων με οικονομικές εκκρεμότητες, στοχεύοντας στον αποκλεισμό τους, αποχώρησαν από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου.

Το γεγονός δε ότι δεν μπόρεσε η «ΣΥΝ.ΑΝ.» (πρ ΠΑΣΚΕ) να ελέγξει το Σώμα των Αντιπροσώπων και στην ουσία να εκτεθεί με την πρόταση της, οδήγησε τα στελέχη της να προχωρήσουν σε δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης και πόλωσης προβαίνοντας σε τραμπουκισμούς κατά συνδικαλιστών του ΜΕΤΑ και άλλων Αριστερών παρατάξεων.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ εδώ και ημέρες, σε ανακοίνωση του, είχε αποκαλύψει τη νέα «φάμπρικα» αποκλεισμών Σωματείων – Αντιπροσώπων και Εργαζομένων από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επιχείρησε να στήσει η απερχόμενη ηγεσία της ομοσπονδίας και με τις ενέργειές της, οδήγησε 33 Σωματεία του κλάδου να μην πραγματοποιήσουν εκλογές και να μην στείλουν Αντιπροσώπους.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ με σαφή και ξεκάθαρη θέση, που αποτελεί θέση αρχής για την παράταξη και κινείτε στη λογική της ενότητας του κλάδου και όχι της διάσπασής του όπως αυτό κατέγραψαν οι αποκλεισμοί που εφαρμόστηκαν από την τότε ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ (σήμερα ΣΥΝ.ΑΝ) στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε να μην αποκλειστούν Σωματεία για μια ακόμα φορά με πρόσχημα τις οικονομικές εκκρεμότητες που μπορεί να δοθεί η λύση του διακανονισμού και η πλήρης εξόφληση των οφειλών μέχρι το ενδιάμεσο συνέδριο σε ενάμιση χρόνο.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της απερχόμενης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαλύσει την ενότητα του κλάδου και καλούμε τους σύνεδρους του 43ου τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να γυρίσουν την πλάτη στις επιλογές της «ΣΥΝ.ΑΝ» (πρ. ΠΑΣΚΕ) που δυναμιτίζουν τις εργασίες του συνεδρίου και υπονομεύουν την ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ