Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου: «Όλα τα είχε η Μαριωρή» η διημερίδα της έλλειπε. Γράφει ο Λευτέρης Τηλιγάδας

Αντιλαμβανόμαστε και την σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα της σιωπηρής πολιτικής της απόφασης για «μη πράξη» της Δημοτικής Αρχής του Αγρινίου σε ότι αφορά την «κακή εικόνα» που παρουσιάζει το Δημοτικό Πάρκο της πόλης, αφού όπως είναι ήδη γνωστό και από προηγούμενο άρθρο της «Σ», επίκειται εντός των ημερών η απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της... Επικρατείας. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος κοινωνικός και δημόσιος χώρος πρασίνου, διατηρεί, καλώς ή κακώς θα το δείξει ο καιρός, τον εργοταξιακό του χαρακτήρα, έναν εργοταξιακό χαρακτήρα μάλιστα εξαιρετικά βεβαρυμμένο, αφού οι σταματημένες και ημιτελείς εργασίες της ανάπλασής του, έχουν διαμορφώσει στην μεγαλύτερη έκταση του ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ανάγλυφο, το οποίο σε αρκετά σημεία κρύβει πολλές «παγίδες», για όποιον αποφασίζει να το διασχίσει ή να το επισκεφθεί.
Γράφει ο Λευτέρης Τηλιγάδας
Από την αρχή των εργασιών μέχρι και σήμερα, ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Περίπτερο εξαιρείται του εργοταξιακού χώρου, γι’ αυτό, αν και οι πόρτες του πάρκου έχουν σφραγισθεί τελευταία, έτσι ώστε να αποτρέπεται η είσοδος σε αυτόν, παρ’ όλα αυτά οι προσβάσεις που οδηγούν στ αναψυκτήριο παραμένουν «ανοικτές», για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια διαφυγόντων κερδών από την ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται σήμερα την συγκεκριμένη αίθουσα. Από την συγκεκριμένη «επίδειξη κατανόησης» όμως, μέχρι του σημείου να διοργανώνεται σε αυτό διημερίδα και μάλιστα με την χορηγία της Περιφέρειας, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει το έντυπο που η διοργανώτρια εξέδωσε για την προβολή της δράσης, υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Όπως μπορείτε να δείτε στο φωτορεπορτάζ η σημερινή κατάσταση του Πάρκου είναι τραγική και δυστυχώς επαληθευόμαστε για άλλη μια φορά, όταν στα τέλη του φθινόπωρου γράφαμε ότι «ο χειμώνας που έρχεται ενδέχεται να επιβαρύνει την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ