Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Από μικρό κι΄ από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια» λέει ο λαός, κι΄ ο Χάρρυ Κλύνν το επιβεβαιώνει!

Από μικρό κι΄ από τρελλό μαθαίνεις τήν αλήθεια...
«Καί λοιπόν, σάν τί θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ;»(Χάρρυ Κλύνν)
«…Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας βγούμε λοιπόν από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας «πεινάσουμε» όπως προσπαθούν… να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δωσίλογοι των.... καναλιών.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε λοιπόν να εισάγουμε αυτοκίνητα ; Έ, τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά, βούτυρο, και βουτύρατα; Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
Ξηρούς καρπούς από την Τουρκία. 
Καρπούζια και σταφύλια (μέσα στο καταχείμωνο μάλιστα) από την Αφρική.
(Βλέπεις τά έχουμε συνηθίσει αυτά γιατί τά τρώγαμε και στο χωριό μας…)

Ακόμη θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)
Σπορέλαια και άλλα γράσα.
Ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θού Κύριε).
Εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
Τυριά 300 ειδών, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια, (μουρταδέλες, γαλοπούλες βραστές, ψητές, και πάει λέγοντας…) κλπ.
Εκατοντάδες είδη και μάρκες κινητών, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώσανε τον κόσμο (και δεν μπορεί σήμερα να ξεχωρίσει «δυό γαϊδουριών άχερα».

Εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων (για να δουλεύουν οί γιατροί, τα Νοσοκομεία, και να χαντακώνονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το ΙΚΑ).

Πατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
Δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη μας την ανεβάζουν στα ύψη (αγοράζοντας πάλι φάρμακα εισαγωγής για να την ρίξουμε…).

Ρούχα εισαγωγής ( Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά), παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Έ, λοιπόν, αρκετά πιά… 

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ωραία δεν ήταν;
Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο.

Ας κοιμηθούμε το βράδυ και άς ονειρευτούμε χωρίς άγχος, χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας Τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά, ή χαζά ραπ στην διαπασών.

Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας.
Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε επιτέλους βρέ ηλίθιοι Έλληνες.

Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.

Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την Ιταλική και Γερμανική υπερδύναμη.

Και τώρα όλοι αυτοί, μας στρίμωξαν οικονομικά με τά «πάρτε δάνεια…» ( από τις αθλιότητες και τα λάθη κάποιων πολιτικών πού έκαναν τους επιστήμονες Οικονομολόγους ενώ ήσαν αλμπάνηδες), και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους Ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μη βγούμε από το ευρώ ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά . 

Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν μας έχει μείνει πιά ούτε σταγόνα αξιοπρέπειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ